(FOTO) KO JE ATRAKTIVNA KRADLJIVICA IZ VATIKANA: Frančeska zbog koje je i papi zastala knedla u grlu
Foto: Printscreen FB

Misterija

(FOTO) KO JE ATRAKTIVNA KRADLJIVICA IZ VATIKANA: Frančeska zbog koje je i papi zastala knedla u grlu

Planeta -
Zgodnu službenicu Svete stolice pratili su skandali sve vreme karijere

U Vatikanu su zbog krađe dokumenata iz računara glavnog revizora Svete Stolice Libera Milonea i njihovog dostavljanja novinarima pritvoreni monsinjor Lucio Angel Valjejo Balda (54), bivši poverenik Prefekture za ekonomske poslove i sveštenik Opusa Dei, kao i Frančeska Imakolata Čaoukui (32), koja je zajedno s Valjejom bila u Povereništvu za proučavanje ekonomskih i upravnih delatnosti.

Uprkos tome što su Vatikan i ranije potresali skandali sa curenjem informacija, ovaj put se u centru medija našla i zgodna vatikanska službenica Frančeska.

Kako piše Jutarnji, ona se već na početku karijere veoma brzo pokazala kao problematičan lik u vatikanskim krugovima, naviklim na rezerviranost.

Poštu je papa Franja 2013. imenovao kao jedinu osobu s italijanskim državljanstvom i jedinu ženu u Povereništvu za proučavanje ekonomskih i upravnih delatnosti, Frančeska, inače ćerka egipatskog emigranta u Francuskoj i Italijanke, pokazala je preveliku sklonost da iznosi po Tviteru svoje ideje i stavove o ljudima u Rimskoj kuriji (administracija Vatikana) i njihovim odnosima, svrstavajući se javno u njihovim tajnim ratovima.

Italijanski mediji su objavili da je za neke od njih je objavljivala da su gejevi, korumpirani ili teško bolesni. Zanimljivo je da se nezvanično pominje i da ima tesne kontakte sa tajnim službama, ali i masonima.

#overthetop#cosedifamiglia

Posted by Francesca Immacolata Chaouqui on Sunday, October 18, 2015

Kada joj se to počelo obijati o glavu tvrdila je da je neko kopao po njenom računaru na G-mailu i da je u njeno ime slao svinjarije. Ali ova priča je verovatno laž, s obzirom da je njen suprug Korado Lanino informatički inženjer specijalizovan za sigurnost podataka.

Zanimljiv je i njen FB profil na kojem je, između ostalog, kačila fotografije sa gej parada čime ih je javno podržavala uprkos stavovima katoličke crkve, koja je i dalje jako konzervativna što se tiče podrške homoseksualizma.

(jutarnji.hr/panorama.it)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track