TURSKI GENERAL DUNDAR: Vreme pučeva je prošlo
Foto: Anadolija

Generalštab povratio kontrolu

TURSKI GENERAL DUNDAR: Vreme pučeva je prošlo

Planeta -

Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Turske general Umit Dundar saopštio je da je u pokušaju puča stradalo najmanje 200 ljudi. Povređene su 1.154 osobe. U pritvoru su zadržana 1.563 pučista.

On je rekao da da su tokom noći ubijena 104 pučista, odana terorističkoj organizaciji FETO/PDY.

"Sigurnosne snage i sudski organi su nakon pokušaja puča vrlo brzo preduzeli potrebne mere. Državna vlast i građani su zajedno pokazali primer velike solidarnosti i sprečili pokušaj državnog udara", rekao je Dundar. Dundar je naglasio kako se među vojnicima koji se nalaze u pritvoru nalaze i generali Ozkan Ajdogdu i Sadik Koroglu.

"Naš narod nikada neće zaboraviti izdaju koju su napravili oni koji su imali zadatak da štite zemlju, ali su cevi okrenuli prema narodu. Neka turski narod ne brine, okončana je era udara i pučeva", istakao je Dundar. Dundar je dodao kako su osobe koje su pokušale puč u nepoznatim pravcima odvele veliki broj komandanata koji su delovali u Generalštabu i na drugim pozicijama.

"Kao što znate, načelnik Generalštaba se vratio na dužnost, a za druge komandante trenutno ne mogu dati nikakve informacije", naglasio je Dundar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track