GORI ISTOČNA OBALA ŠPANIJE: Evakuisani turisti iz Benidorma, požar zahvatio poznata letovališta
Foto: Youtube/Printscreen

Sumnja se da su požari podmetnuti

GORI ISTOČNA OBALA ŠPANIJE: Evakuisani turisti iz Benidorma, požar zahvatio poznata letovališta

Planeta -

Stotine ljudi je evakuisano danas iz tri vile na istočnoj obale Španije nakon što je veliki požar zahvatio turistička područja u blizini Valensije i Benidorma.

Vojne jedinice za vanredne situacije poslale su dodatnih 40 vatrogasaca kakako bi zaustavili požar koji je sinoć počeo da gori i velikom brzinom se raširio kroz odmarališta Kosta Blanka.

Policija istražuje uzroke požara za koje tvrdi da su "sumnjivi". U požaru je stradalo najmanje 20 kuća, a stotine stanovnika i turista je evakuisano.

Evakuisani su privremeno smešteni u lokalne škole restorane i hostele u obližnjem Benidormu. Zvaničnici su sinoć verovali da je požar stavljen pod kontrolu, ali širenje i jačanje vatre je nastavljano zbog jakog vetra i visokih temperatura, koje su ovih dana dostigle svoj godišnji maksimum, prenosi britanski "Independent".

List "Mundo" navodi da su požari počeli u najmanje tri različite oblasti Havea. U gašenju požara učestvuju kopneni vatrogasni kapaciteti, a jutros su se priključili i jedan avion, najmanje 16 helikoptera.

(FOTO, VIDEO) PORTUGAL TRAŽI POMOĆ: Vatra progutala celo ostrvo Madeira, evakuisano 1.000 ljudi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja