GRČKA AVIJACIJA: Nismo pronašli ostatke srušenog aviona!
Foto: Youtube/Printscreen

Novi detalji potrage

GRČKA AVIJACIJA: Nismo pronašli ostatke srušenog aviona!

Planeta -

Izvor iz grčke avijacije, koja učestvuje u potrazi za nestalim avionom egipatske aviokompanije, saopštio je da, uprkos ranijim navodima, nisu pronađeni ostaci te letelice.

Kako je istakao Atanasios Binis, pronađeni objekti ne pripadaju nestalom avionu.

Ranije večeras egipatska avio-kompanija je na Tviteru objavila da su u Egejskom moru, u blizini grčkog ostrva Karpatos, jugozapadno od Rodosa, nađeni "pojasevi za spasavanje i komadi plastike" iz njenog aviona, prenela je agencija AFP. Kompanija se u saopštenju o tome pozvala na egipatska ministarstva za civilno vazduhoplovstvo i za spoljne poslove.

Bivši ministar Egipta za civilno vazduhoplovstvo, Mustafa Kamel je popodne izjavio agenciji AP da je potvrđeno da je avion naglo skrenuo pre no što je nestao, što znači da se "dogodilo nešto zbog čega su piloti izgubili kontrolu".

Erbas A320-232 kompanije Idžipter koji je leteo od Pariza do Kaira, sa brojem leta MS804 nestao je rano jutros sa radara kontrole letenja pošto je ušao u egipatski vazdušni prostor.

Avion je nestao sa radara kontrole letenja oko 2:45, kada je bio iznad Sredozemnog mora, 16 kilometara unutar vazdušnog prostora Egipta. Bio je na visini od oko 11.000 metara u momentu kad je nestao.

U avionu se nalazilo 66 ljudi, 56 putnika, od kojih i troje dece i 10 članova posade.

(AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track