HILARI IZGUBILA KOMPAS: Optužila Vikiliks za rusku propagandu jer objavljuje njene prljavštine!
Foto: Reuters

Antiruska histerija

HILARI IZGUBILA KOMPAS: Optužila Vikiliks za rusku propagandu jer objavljuje njene prljavštine!

Planeta -

Portparol izbornog štaba kandidatkinje Demokratske stranke za predsednika SAD optužio je Vikiliks za "rusku propagandu" i podržavanje Hilarinog rivala, republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Portparol Hilarinog izbornog štaba Brajan Falon objavio je na svom nalogu na Tviteru sledeću poruku: "Vikiliks, vi niste medijska organizacija. Vi ste oruđe propagande ruske vlade, koja se meša u koristi svog ljubimca kandidata, Trampa."

"Kako bi bilo da istražimo mogućnost da je Tramp direktno koordinira s Rusijom i Vikiliksom? Od te mogućnosti treba da se naježimo", piše Falon u drugom tvitu.

VAŠINGTON TAJMS: Hilari je rival izgleda Putin, a ne Tramp

Hilari je u drugoj debati izjavila da je Vikiliks povezan s "napadima ruskih hakera" i da podržava Trampa. Svog rivala je već optuživala da gaji bliske kontakte s Rusijom i njenim predsednikom Vladimirom Putinom, što je republikanac već negirao, mada nikad nije krio da Rusiju ne smatra neprijateljem.

"Znam dosta o Rusiji, ali ne znam ništa o poslovima u Rusiji. Tamo ne radim. Tamo nemam kompaniju. Nisam uzeo ni kredit iz Rusije", kazao je Tramp u drugoj predsedničkoj debati u nedelju dodajući da bi "bilo sjajno kad bismo sarađivali s Rusijom jer bismo zajedno mogli da se borimo protiv Islamske države".

VAŠINGTON TAJMS: Hilari je rival izgleda Putin, a ne Tramp

Hilarin izborni štab često optužuje Vikiliks da je pristrasan prema Trampu. Međutim, osnivać Vikiliksa Džulijan Asanž smatra oba američka predsednička kandidata lošim.

"Pitate me da li bih više voleo koleru ili gonoreju", odgovorio je u avgustu na pitanje da li mu se više dopada Tramp ili Hilari.

VIKILIKS OTKRIO MRAČNU TAJNU HILARI KLINTON: Znala je da Katar i Saudijska Arabija finansiraju ID

Vikiliks je objavio hiljade dokumenata o tome kako je Hilari Klinton kršila i zakon SAD i međunarodne zakone dok je bila na funkciji američkog šefa diplomatije. Među njenim najpoznatijim aferama je ona sa zloupotrebom imejlova; ispostavilo se da je zvaničnu državnu prepisku obavljala s privatne imejl adrese, što je flagrantno kršenje američkog zakona.

ŠAMAR KLINTONOVOJ: Rajsova i Pauel tvrde da Hilari laže kaka bi se izvukla iz mejl afere!

Hilari Klinton je za tu aferu prvo pokušala da optuži svog prethodnika na funkciji državnog sekretara Kolina Pauela, a kad joj to nije uspelo, počela je da optužuje predsednika Rusije Vladimira Putina i ruske hakere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track