HOĆE KALIFAT U RUSIJI: Ruski specijalci love džihadiste po Krimu
Foto: Printscreen YouTube

Antiteroristička operacija

HOĆE KALIFAT U RUSIJI: Ruski specijalci love džihadiste po Krimu

Planeta -

Pripadnici FSB-a izvode specijalnu operaciju u Bahčisaraju kako bi likvidirali ćelije terorističke organizacije Hizb ut tahrir, rekao je šef državnog Komiteta za međunarodne poslove krimske Vlade Zaur Smirnov.

Policija vrši raciju u mestima gde žive osumnjičeni za umešanost u ovu terorističku organizaciju, objasnio je Smirnov. On je naglasio da je na Krimu u toku sistemska borba protiv terorističkih i ekstremističkih organizacija.

"Partija islamskog oslobođenja (Hizb ut tahrir el islami) u nizu zemalja je proglašena terorističkom, u Rusiji je ona zabranjena po odluci Vrhovnog suda. Cilj organizacije je eliminisanje nemuslimanskih Vlada i uspostavljanje 'Svetskog islamskog kalifata'", navodi on.

Članove Hizb ut tahrira redovno hapse u različitim ruskim regionima, pre svih u velikim gradovima centralne Rusije, Povolžja, Sibira, kao i na Krimu. Juče je saopšteno da je policija u Tatarstanu prekinula delatnost grupe ove grupe koja je planirala teroristički napad, između ostalog, na fabriku za proizvodnju aviona u Kazanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track