HOROR U TUNISU: Terorista pažljivo birao koga će da ubije, pojedinima vikao Ti idi!
Foto: Facebook ISIS

Napad na plaži

HOROR U TUNISU: Terorista pažljivo birao koga će da ubije, pojedinima vikao Ti idi!

Planeta -
On se smejao i šalio, ponašao se kao normalan dečko, navode svedoci ovog stravičnog masakra koji je terorista izveo iz kalašnjikova skrivenog u suncobranu
1 / 3 Foto: Rojters

Terorista koji izveo napad u Tunisu, u kome je život izgubilo 37 turista, pažljivo je birao žrtve koje će ubiti kalašnjikovim koji je sakrio u suncobran.

"On se smejao i šalio, ponašao se kao normalan dečko. Kada je počeo da puca, pažljivo je birao koga će da ubije. Nekima je govorio "Ti idi", navodi jedan od svedoka.

Mnogi turisti su se zabarikadirali u svojim sobama kada je 23-godišnji student otvorio paljbu. Olivija Letli (24) je preživela samo zahvaljujući tome što je punila svoj telefon.

Foto: AP
Foto: AP

Metju Džejms (30) se sunčao sa svojom verenicom Sarom Vilson (26) na plaži kada je odmor prekinuo zastrašujući rafal.

Metju je odmah svojim telom zaštitio Saru i izrešetan sa tri metka uspeo da joj kaže "Volim te. Beži, reci deci da ih tata voli", bilo je sve što je uspeo da kaže.

Dan posle napada, foto: AP
Dan posle napada, foto: AP

Britanski premijer Dejvid Kameron je izjavio da njihova zemlja treba da se pripremi za činjenicu da je većina žrtava iz Britanije.

Islamska dražava u tri koordinirana napada koja su izvedena istog dana na drugi dan muslimanskog praznika Ramazana, čak na tri kontinenta Evropi, Aziji i Africipokazala je svu brutalnost ove organizacije.

Foto: APFoto: AP

Jedan o tri najsmrtonosnija napad izveden je u Tunisu u popularnom odmaralištu Sus, gde su dvojica naoružanih napadača iz automatskog oružja ubili 28 osoba uglavnom stranih turista Britanaca i Nemaca. U akciji bezbednosnih snaga jedan od napadača je ubijen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track