ISLAMISTI SE UBACUJU U NEMAČKU ARMIJU: Provera regruta u Bundesveru!
Foto: Reuters

Strah

ISLAMISTI SE UBACUJU U NEMAČKU ARMIJU: Provera regruta u Bundesveru!

Planeta -

Cilj ekstremista je da prođu vojnu obuku i iskoriste je za napade u Nemačkoj i inostranstvu

BERLIN - Pripadnici Islamske države pokušavaju da se priključe Bundesveru (nemačka armija) kako bi stekli vojnu obuku i iskoristili je za napade u Nemačkoj i inostranstvu!Kako prenosi nemački list Velt am zontag, nadležni u Bundesveru zbog toga žele da se novi regruti podvrgnu bezbednosnim proverama vojne protivobaveštajne agencije, počevši od jula 2017. godine.U Bundesveru veruju da bi provere pomogle da se otkriju ekstremisti, teroristi i kriminalci.Takva bezbednosna provera zahtevala bi promene u zakonima koji se odnose na vojsku. List Velt am zontag dobio je na uvid nacrt tog dokumenta.

Nemačka je na oprezu nakon niza napada u julu, od kojih je za dva odgovornost preuzela Islamska država.- Vojna protivobaveštajna agencija proverava 64 osumnjičena islamista, 268 osumnjičenih desničarskih ekstremista, kao i šest osumnjičenih levičarskih ekstremista u oružanim snagama, potvrdio je portparol ministarstva odbrane.Prema podacima nemačke obaveštajne službe, oko 850 nemačkih državljana napustilo je zemlju i priključilo se Islamskoj državi u Siriji i Iraku. Od tog broja, oko 280 se vratilo, a 70 je završilo vojnu obuku u inostranstvu.

Monstrumi ne posustajuPenzioneri kao egzekutoriIslamska država je objavila novi monstruozan snimak likvidacije zarobljenika. Dan nakon što su petorica dečaka starih između 10 i 13 godina metkom u potiljak likvidirali grupu kurdskih zarobljenika, na snimku se vidi kako petorica penzionera sa sedim bradama na isti način ubijaju nesrećne Kurde. Likvidirani zarobljenici su i ovaj put bili obučeni u narandžasta odela kao odgovor na praksu koju su američke vlasti vršile sa osumnjičenim teroristima koji su zatvarani u bazi Gvantanamo na Kubi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track