ISLAMSKA DRŽAVA NAPALA HEMIJSKIM ORUŽJEM: Napali naselja oko Alepa, ima i otrovanih
Foto: Shutter

Šok

ISLAMSKA DRŽAVA NAPALA HEMIJSKIM ORUŽJEM: Napali naselja oko Alepa, ima i otrovanih

Planeta -

Borci terorističke organizacije Islamska država izvršili su hemijski napad na naselja Hirbel i Huš na severu provincije Alep, otrovano je osmoro ljudi, saopštio je izvor iz redova kurdskih ustanika.

Napad se dogodio u petak ujutru, dok je na snazi prekid borbenih dejstava u Siriji.

„ID je napao naselja Huš i Hirbel projektilima s hemijskim supstancama. Među otrovanima je petoro civila i troje boraca organizacije Džejš el Sivar“, rekao je sagovornik RIA Novosti. Izvor je rekao da su lekari u bolnici u Afrinu rekli da su dovezeni pacijenti izgubili svest dva sata posle napada.

Amerika prvi put predala Rusiji podatke o lokaciji „umerenih pobunjenika“ u Siriji.

„Na telu pacijenata pojavili su se tragovi otrovnih hemijskih supstanci i oni su i dalje bez svesti“, naveo je on. Američki državni sekretar Džon Keri i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov dogovorili su se u sredu tokom telefonskog razgovora da se za još 48 sati produži primirje koje je stupilo na snagu 12. septembra.

Rusija i SAD će koordinisati napade na ciljeve Nusra fronta, ID i drugih terorista u dogovorenim oblastima, gde će dejstva sirijske avijacije biti obustavljena. Za koordinaciju je zadužen Zajednički izvršni centar.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track