DALAS POKRENUO LAVINU: Još tri napada na policajce u SAD
Foto: Tviter/Mike Colombo

Ratno stanje

DALAS POKRENUO LAVINU: Još tri napada na policajce u SAD

Planeta -

Vlasti grada Valdosta na jugu američke savezne države Džordžija objavile su da je neidenfikovani muškarac pucao na policajca na parkingu, na šta je ovaj uzvratio vatrom, a u gradu Rozvel jedan mladić je uhapšen jer je pucao na policiju iz automobila u pokretu.

Nije objavljeno da li je neko ranjen tokom ovog obračuna. Policija je jutros pozvana da istraži navode o oštećivanju imovine kada je policajac na parkingu stambenog kompleksa naišao na čoveka sa kojim je došlo do razmene vatre.

Portparolka gradskih vlasti Valdoste Sementa Metjuz nije želala da iznosi detalje, a AP navodi da je u toku istraga o pucnjavi.

Takođe, policija grada Rozvel blizu Atlante, prestonice američke savezne države Džordžija, uhapsila je 21-godišnjeg muškarca koji je pucao na policajca iz automobila u pokretu.

AP navodi da napadač nije uspeo da pogodi policajca, koji je prvo mislio da su u pitanju petarde, a onda shvatio da se radi o mecima. Pored optužbe za napad na policajca, napadač će biti optužen i za krađu automobila, posedovanje droge metamfetamina, kao i bežanje pred policijom.

Slične vesti stigle su i iz Misurija gde je takođe upucan policajac u predgrađu Sent Luisa. On je pogođen u vrat, posle čega je odveden u bolnicu. Osumnjičeni, inače Afroamerikanac, nalazi se u pritvoru.

Podsetimo, pet policajaca je ubijeno, a sedam ranjeno kada su na njih otvorila vatru najmanje dva snajpera u četvrtak uveče u Dalasu u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti u Luizijiani, saopštila je policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track