KADIROV ZAPRETIO ISLAMISTIMA: Nema potrebe da dolazite u Rusiju, doći ćemo mi po vas!
Foto: Ap 20 2 2016

Odbrusio

KADIROV ZAPRETIO ISLAMISTIMA: Nema potrebe da dolazite u Rusiju, doći ćemo mi po vas!

Planeta -

Čečenski lider Ramzan Kadirov je izjavio da samozvana Islamska država nije sposobna da izvrši pretnje koje je nedavno uputila Rusiji u video snimku, dodajući kako sumnja da su u snimanju tog videa ulogu imale i specijalne službe sa Zapada.

Kadirov smatra da je Čečenija sposobna da uništi teroriste koji ratuju pod zastavom Islamske države (ID).

“Ako nekome od lidera ID padne na pamet da stvarno krene ka Rusiji, mi ćemo ga zaustaviti daleko od naših granica. Doći ćemo mi k njima kako im više ne bi palo na pamet da prete predsedniku Putinu i narodu Rusije. Naši dobrovoljci će im dati pravo izbora da polože oružje, ili da budu zakopani pod sirijskom zemljom“, poručio je Kadirov.

Dodavši da je preteći film ID “prazna priča”, on ističe da ID “nema snage ni mogućnosti da ratuje u Rusiji”:

Pretnje IS-a Rusiji su prazne pretnje, a ruske snage bi mogle veoma brzo da unište tu terorističku organizaciju da nije različitih spoljnih ometanja i komplikacija, istakao je Kadirov.

"Imam razloga da verujem da je ovaj snimak isplaniran u kancelarijama zapadnih specijalnih službi i da je deo informacionog i ideološkog rata kojeg oni vode protiv Rusije. Niko neće doći u Rusiju! Te pretnje, ko god da stoji iza njih, samo su prazna priča", napisao je čečenski lider na Instagramu.

"Ruske oružane snage su naterale teroriste u Siriji da pobegnu podvijenog repa. Dani terorista su odbrojani. Možemo potpuno da uništimo IS, a ako neko odluči da krene na Rusiju, veoma brzo ćemo ih oterati sa naših granica", rekao je Kadirov.

On je dodao: "Ponavljanm - posetićemo sve one kojima je palo na pamet da zaprete ruskom narodu i ruskim liderima!".

Kadirov je takođe kritikovao novinare zato što su objavili devetominutni video IS-a, koji je objavljen na internetu, preneo je sajt RT.

"Veoma sam iznenađen što su mediji u našoj zemlji objavili vest o nekom saopštenju IS-a, čime su praktično pomogli da pretnje samo jednog bandita dospeju do miliona ljudi", rekao je čečenski vođa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track