KIM DŽONG UN JAČI NEGO IKAD: Veliki vođa pilotira avionom, puca iz pištolja, sedi u podmornici!
Foto: Youtube

Dosad neviđeni propagandni spot

KIM DŽONG UN JAČI NEGO IKAD: Veliki vođa pilotira avionom, puca iz pištolja, sedi u podmornici!

Planeta -

Najnoviji film o poduhvatima Kim Džong Una, velikog vođe i vrhnog komandanta oružanih snaga Severne Koreje, prevazišao je sve propagandne spotove proteklih godina.

Kim Džong Un, na snimku koji traje oko sat i petnaest minuta, vozi avion, komanduje pokretima vojske, puca iz pištolja, vozi se u podmornici, razgovara sa "hipnotisanim" sugrađanima.

Novi video, zapravo je film iz delova već viđenih snimaka. Nazvan je „Kim Džong Un, veliki Vrhovni komandant, i konsolidacija moćne vojske“, prenosi Dejli mejl. Najupadljivi je deo gde Kim sedi na mestu kapetana civilnog aviona, iako je gotovo izvesno da kopilot upravlja letelicom.

Podsetimo, biografija vrhovnog vođe izgleda kao naučna fantastika. Prikazan je kao izuzetno brz u učenju, kao pesnik i izvanredan strelac, kao ekonomski mag i kao sjajan vojni strateg.Severnokorejski analitičari počeli su da rade na biografiji novog vođe odmah nakon smrti njegovog oca Kim Džong Ila.

Dok je cela zemlja žalila za Dragim vođom, ceo tim ljudi bavio se time da naslednika prikažu u što boljem svetlu i od njegove ličnosti naprave kult, kako bi ga narod što bolje prihvatio.Zbog toga što Korejci budno motre na svaki njegov korak, život Kim Džong Una je prikazan kao u filmu. Pored toga, on nosi crni kaput sa dvostrukim kopčanjem, kakav je nosio i njegov deda, osnivač države, Kim Il Sung, a obilazi vojne objekte koji su bili omiljeni njegovom ocu Kim Džong Ilu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track