KIM DŽONG-UN POBESNEO ZBOG LAŽNIH IZVEŠTAJA: Naredio pogubljenje 5 viših zvaničnika bezbednosti!
Foto: Reuters

Ponovo brutalan

KIM DŽONG-UN POBESNEO ZBOG LAŽNIH IZVEŠTAJA: Naredio pogubljenje 5 viših zvaničnika bezbednosti!

Planeta -

Severna Koreja pogubila je pet viših zvaničnika bezbednosti zbog toga što su navodno izdali lažne izveštaje koji su "razbesneli" vođu Severne Koreje Kim Džong-una, saopštila je danas špijunska agencija Južne Koreje.

Obaveštajna služba Južne Koreje prenela je poslanicima da je pet zvaničnika, koji su služili pod nedavno prognanim šefom državne bezbednosti Severne Koreje Kim Von-hongom, pogubljeno zbog lažnih izveštaja koje su predavali vođi Severne Koreje.

Za sada nije jasno kakve su tačno izveštaje podnosili, a obaveštajna služba Južne Koreje nije saopštila kako je došla do podataka.

Južnokorejske špijune ne prati dosledna reputacija prilikom izveštavanja o dešavanjima na visokom nivou u Severnoj Koreji, napominje AP.

Bivši šef državne bezbednosti Severne Koreje Kim Von-hong otpušten je u januaru, zbog sumnji o korupciji, zloupotrebi službenog položaja i mučenja koja su se dešavala dok je on bio na čelu agencije, ranije je saopštila Južna Koreja. Severna Koreja se za sada nije oglasila povodom optužbi o pogubljenjima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track