KLINTONOVOJ PRETI ZATVOR: Tramp preispituje čime se sve bavila u Obaminom mandatu
Foto: Reuters

U problemu

KLINTONOVOJ PRETI ZATVOR: Tramp preispituje čime se sve bavila u Obaminom mandatu

Planeta -

Menadžerka tima novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa danas nije isključila mogućnost imenovanja tužioca koji će voditi istragu o aktivnostima Hilari Klinton dok je bila državna sekretarka pod mandatom predsednika Baraka Obame, čime je Tramp zapretio tokom predizborne debate, javlja Rojters.

Tramp i novoizabrani potpredsednik SAD Majk Pens "nastoje da ujedine zemlju, ali nismo razgovarali o tome (imenovanju tužioca) proteklih dana, i mislim da će se to razmotriti kada na to dođe red", rekla je Kelijan Konvej za TV mrežu Em-Es-En-Bi-Si.

Ona je slične komentare iznela i za Ej-Bi-Si i Si-En-En, dan nakon što je republikanski predsednički kandidat iznenadio svet porazivši demokratsku protivkandidatkinju Hilari Klinton.

Prošlog meseca, Tramp je obećao da će staviti Klintonovu iza rešetaka, napadajući je zbog upotrebe privatnog naloga za elektronsku poštu dok je bila državna sekretarka od 2009. do 2013, ocenivši da je ona time ugrozila nacionalnu bezbednost.

"Ako pobedim, naložiću svom javnom tužiocu da imenuje specijalnog tužioca koji će se pozabaviti tim slučajem. Jer nikada nije bilo toliko laži i toliko prevara", rekao je Tramp tokom debate sa Klintinovom pre tačno mesec dana.

FBI, koji je istraživao o slučaju mejlova Hilari Klinton, u nedelju ju je, samo dva dana uoči izbora, oslobodio krivice i ostao pri svom ranijem zaključku da nema osnova za krivične optužbe protiv nje, podseća britanska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track