KO ZNA GDE SE KRIJE EL ČAPO: Amerikanci nude 5 miliona dolara za njegovo nalaženje
Foto: Profimedia

Begunac

KO ZNA GDE SE KRIJE EL ČAPO: Amerikanci nude 5 miliona dolara za njegovo nalaženje

Planeta -
Hoakin Gusman jedan od najtraženijih svetskih narko-bosova, pobegao je 22. jula iz meksičkog zatvora sa jakim obezbeđenjem kroz 1,5 kilometara dug tunel

VAŠINGTON - Američka vlada ponudila je danas novčanu nagradu u iznosu od pet miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja odbeglog meksičkog narko-bosa Hoakina Gusmana, poznatog pod nadimkom El Čapo. Gusman, jedan od najtraženijih svetskih narko-bosova, čiji kartel Sinaloa krijumčari ogromne količine kokaina, heroina i metamfetamina iz Meksika u SAD, pobegao je 22. jula iz meksičkog zatvora sa jakim obezbeđenjem. Upravnik američke Uprave za borbu protiv trgovine narkotika (DEA) Čak Rozenberg je izjavio kako veruje da je Gusman i dalje u Meksiku. On je na konferenciji za novinare rekao kako veruje da se El Čapo krije u meksičkoj saveznoj državi iz koje potiče, Sinaloi, na severozapadu Meksika, ali je dodao da je to samo dobro utemeljena pretpostavka.

Nedugo nakon što je Gusman pobegao iz zatvora, meksičke vlasti su za informacije koje bi rezultovale njegovim ponovnim hapšenjem ponudile nagradu od 3,8 miliona dolara. Rozenberg je dodao da na hapšenju Gusmana, čije se lično bogatstvo procenjuje na jednu milijardu dolara, zajednički rade američke i meksičke vlasti. Meksički narko-bos je iz zatvora u junu pobegao kroz 1,5 kilometara dug tunel. To je drugi put da on beži iz zatvora sa jakim obezbeđenjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track