KREMLJ: Ne brinite za Putina, zdrav je, i dalje može da vam slomi šaku stiskom ruke!
Foto: AP

Nema ga nedelju dana i skandal

KREMLJ: Ne brinite za Putina, zdrav je, i dalje može da vam slomi šaku stiskom ruke!

Planeta -
Neko sanja o ostavci (direktora Rosnjefta Igora) Sečina, drugi o ostavci vlade, dok neki nisu videli predsednika Putina na TV nekoliko dana, kaže Dmitrij Peskov

MOSKVA - Kremlj je danas odbacio glasine da je predsednik Rusije Vladimir Putin bolestan, a koje su se pojavile zbog odlaganja njegove posete Kazahstanu.

Portarol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je za radio stanicu Eho Moskve da je Putin "apsolutno zdrav" i da je njegov stisak ruke i dalje toliko jak da može "da vam slomi šaku", preneo je AP. Kremlj ostaje miran na različite glasine o Putinovom zdravstvenom stanju, dodao je Peskov našalivši se da je one koji takve priče šire možda pogodila "prolećna groznica".

"Kada se sunce pojavi u proleće i čim je proleće u vazduhu, onda groznica počinje. Neko sanja o ostavci (direktora Rosnjefta Igora) Sečina, drugi o ostavci vlade, dok neki nisu videli predsednika Putina na TV nekoliko dana", kazao je Peskov. "Mi smo mirni po pitanju ove groznice i odgovaramo na pitanja strpljivo", naveo je Peskov.

Glasine o Putinovom zdravstvenom stanju počele su da se šire kada je sastanak ruskog, kazahstanskog i beloruskog lidera, planiran za ovu sedmicu otkazan, što je Peskov juče potvrdio.

"Zaista, lideri tri države su odlučili da odlože sastanak u Astani na nekoliko dana", saopštio je Peskov.

Putin nije viđen u javnosti od obraćanja čelnicima Ministarstva unutaršnjih poslova 5. marta, koje je emitovano na televiziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track