(FOTO) KUPAJU SE U KRVI UBIJENIH: Turisti se brčkaju i sunčaju na plaži smrti!
Foto: Ap

Dan posle stravičnog napada u Tunisu

(FOTO) KUPAJU SE U KRVI UBIJENIH: Turisti se brčkaju i sunčaju na plaži smrti!

Planeta -
Kako se može videti na fotografiji koju su prenele svetske agencije, muškarac se brčka u toplom moru i uživa nehajući što mnogi turisti koji su ostali odaju počast svirepo ubijenim žrtvama
1 / 2 Foto: Ap

SUS - Dan posle tragičnog napada u kome je poginulo 37 turista, koje su pobili dvojica džihadista, pojedine turiste to nije nimalo uznemirilo.

Naime, samo dan posl straivčnog zločina, pojedinci koji su odlučili da produže svoj boravak u Susu, vratili su se na plažu smrti i ponašaju se kao da na istom mestu samo nekoliko sati ranije, nisu ležali mrtvi.

Kako se može videti na fotografiji koju su prenele svetske agencije, muškarac se brčka u toplom moru i uživa nehajući što mnogi turisti koji su ostali odaju počast svirepo ubijenim žrtvama.

Na plaži preostali turisti polažu sveće.

Foto: AP
Foto: AP

Na drugoj fotografiji se vidi kako muškarac stoji sa cvećem na plaži, iza njega se bezbrižno brčka nepoznata žena.

Sa druge strane su jezive fotografije prevrnutih i krvavih ležaljki, peškiri i stvari za plažu koje su ubijeni poneli da bezbrižno uživaju na odmoru.

Direktor tuniškog hotela Imperial Marhaba koji je bio u centru napada u kome je 39 ljudi ubijeno, rekao je danas da su svi gosti hotela evakuisani.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pre napada je 75 odsto od 370 soba u hotelu bilo bukirano, što je jedan od najviših stepena popunjenosti u letovalištu Sus gde se hotel nalazi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Možda danas imamo nula klijenata ali zadržaćemo osoblje. Ovo leto će biti teško, ali imamo poverenja za situaciju dugoročno", rekao je on ispred hotela, dan pošto je jedan naoružani čovek ubio 38 ljudi, mahom stranih turista, na plaži letovališta kod grada Susa, u Tunisu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Plaža iza hotela je zatvorena i patrolira naoružana policija u civilu. Ligeštuli i suncobrani su pažljivo poređani. Troje Nemaca postavilo je cveće na prevrnutu stolicu na plaži.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dan posle napada autobusi puni turista idu ka obližnjem aerodrmu Enfidha-Hamamet u nadi da će moći da se vrate kućama. Prema obaveštajnoj grupi SITE, ekstremistička Islamska držav preuzela je odgovornost za napad.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Terorista koji izveo napad u Tunisu, u kome je život izgubilo 38 turista, pažljivo je birao žrtve koje će ubiti kalašnjikovim koji je sakrio u suncobran.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"On se smejao i šalio, ponašao se kao normalan dečko. Kada je počeo da puca, pažljivo je birao koga će da ubije. Nekima je govorio "Ti idi", navodi jedan od svedoka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mnogi turisti su se zabarikadirali u svojim sobama kada je 23-godišnji student otvorio paljbu.

Islamska dražava u tri koordinirana napada koja su izvedena istog dana na drugi dan muslimanskog praznika Ramazana, čak na tri kontinenta Evropi, Aziji i Africi pokazala je svu brutalnost ove organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track