KURDSKI TERORISTI JOŠ U FEBRUARU PORUČILI TURISTIMA: Ne dolazite u Tursku, turizam je naša meta!
Foto: AP

Saopštili da neće snositi odgovornost za poginule

KURDSKI TERORISTI JOŠ U FEBRUARU PORUČILI TURISTIMA: Ne dolazite u Tursku, turizam je naša meta!

Planeta -

ISTANBUL - Kurdski ekstremisti, koji su u februaru izvršili teroristički napad u Ankari u kojem je poginulo 28 i povređeno više od 80 ljudi, su još tada otvoreno upozorili strane turiste da nisu bezbedni u Turskoj.

"Turizam je meta koju želimo da uništimo. Savetujemo strane i turske turiste da ne posećuju turistička područja", navela je kurska ekstremistička grupa Sokolovi za slobodu Kurdistana (KFF) i dodala da neće snositi odgovornosti za "one koji će poginuti na tim podrčjima".

KFF je dodao da su napadi u Ankari bili odmazda za turske vojne akcije protiv kurdskih pobunjenika na jugoistoku Turske. Organizacija sa sedištem u Turskoj ogranak je zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK).

Takođe, Sjedinjene Američke Države su u aprilu upozorile su svoje građane da ima "verodostojnih nagoveštaja" o mogućim terorističkim pretnjama u turističkim delovima Turske.

U upozorenju objavljenom na vebsajtu američke ambasade u Turskoj 26. aprila ove godine navodi se da Vašington i dalje dobija izveštaje da terorističke grupe traže mogućnosti za napade u popularnim turističkim destinacijama širom Turske."

Američka ambasada pozvala je svoje građane da budu obazrivi na javnim mestima gde ima puno ljudi i na popularnim turističkim lokacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja