LANUO GDE NE TREBA: Istraga protiv marinca koji tvrdi da je ubio Osamu
Foto: Printscreen Yt

Ugrozio kolege

LANUO GDE NE TREBA: Istraga protiv marinca koji tvrdi da je ubio Osamu

Planeta -
Mornarička pravno-istražiteljska služba dobila je informacije da je Robert O'Nil otkrio poverljive informacije osobama koje nisu ovlašćene da ih prime

VAŠINGTON - Zvaničnik Američke ratne mornarice izjavio je da je u toku istraga navoda da je bivši pripadnik mornaričkih foka, koji tvrdi da je ubio Osamu bin Ladena, otkrio poverljive informacije ljudima koji nisu ovlašćeni da ih prime.

Robert O'Nil, pripadnik specijalne jedinice američke mornarice (Navy SEALs), dao je brojne intervjue od kada je javno rekao da je bio deo operacije u kojoj je nađen i ubijen vođa Al Kaide. O'Nil je Asošiejtid presu prošlog meseca rekao da se veoma trudio da ne otkrije poverljive informacije i da ne ugrozi taktike mornaričkih foka.

Portparol mornarice Rajan Peri izjavio je u utorak da je Mornarička pravno-istražiteljska služba dobila informacije da je O'Nil možda otkrio poverljive podatke osobama koje nisu ovlašćene da prime takve informacije. Ta služba je pokrenula istragu kako bi utvrdila istinitost tih navoda.

O'Nil se pridružio mornarici 1995. godine i dobio je dve Srebrne i pet Bronzanih zvezda. Njegovo istupanje u javnosti izazvalo je neslaganje između sadašnjih i bivših foka zbog toga što je prekršio zavet ćutanja o njihovim misijama. O'Nil je rekao da veruje da javnost ima pravo da zna više detalja o misiji u kojoj je 2011. godine u svom skrovištu u Pakistanu ubijen Bin Laden.

Zvaničnici Pentagona govorili su da nije jasno ko je tačno ispalio metak koji je ubio Bin Ladena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track