MAĐARSKA POLICIJA MOTRI NA GRANICE: Za 24 sata uhapšeno 497 migranata
Foto: Reuters

Zatvoreni prelazi

MAĐARSKA POLICIJA MOTRI NA GRANICE: Za 24 sata uhapšeno 497 migranata

Planeta -
Nakon što su izbeglice promenile rutu i iz Srbije preko Hrvatske pokušavaju da se domognu Mađarske, porastao je broj ilegalnih prelazaka u pograničnoj županiji Baranja.

SUBOTICA - Mađarska policija saopštila je jutros da je tokom jučerašnjeg dana procesuirala 267 ilegalnih imigranata zatečenih u pograničnom pojasu sa Srbijom.

Zbog ilegalnog prelaksa granice juče je uhapšeno ukupno 497 osoba, što je povećanje u odnosu na prethodna dva dana, kada je zbog zatvaranja granice sa Srbijom uhapšeno neuporedivo manje osoba, navedeno je u saopštenju.

Nakon što su izbeglice promenile rutu i iz Srbije preko Hrvatske pokušavaju da se domognu Mađarske, porastao je broj ilegalnih prelazaka u pograničnoj županiji Baranja, ka Hrvatskoj.

Juče su registrovana ukupno 453 ilegalna prelaska granice, najviše na teritoriji Policijske kapetanije Mohač, a među izbeglicama je bilo najviše onih iz Sirije i Avganistana.

U saopštenju ove kapetanije se navodi da su izbeglice sarađivale sa policijom i nisu pružale otpor, pa i nisu bila upotrebljena bilo kakva sredstva prinude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track