MAKRON OŽENIO PROFESORKU STARIJU 24 GODINE Sa 16 obećao da će mu biti žena, ona ostavila muža i decu
Foto: Reuters

Ljubav

MAKRON OŽENIO PROFESORKU STARIJU 24 GODINE Sa 16 obećao da će mu biti žena, ona ostavila muža i decu

Planeta -

Pobednik prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj Emanuel Makron oženjen je svojom bivšom profesorkom, koja je starija čak 24 godine od njega.

BBC navodi da je Makron imao reputaciju briljantnog dečaka, čitao je francusku literaturu, pisao pesme i roman o španskim konvistadorima.

"Emanuel Makron je uvek bio drugačiji", kaže Antoaneta Marget koja je s njim išla u školu. "Ljudi bi uglavnom gledali televiziju, on je samo čitao. On i nastavnici su bili jednaki na neke načine".Neko ko ga je sigurno tako video jeste Brižit Tronje, njegova profesorka.

"Nije bio kao drugi, nije bio tinejdžer. Imao je jednak odnos sa odraslima", kaže ona. Jednog dana, tokom njene poslednje godine kao profesorka, došao je sa idejom da zajedno napišu nešto.

"Nisam mislila da će ga držati. Mislila sam da će mu dosaditi. Pisali smo i malo po malo totalno me je osvojila njegova inteligencija", navodi Brižit.

Sa 16 godina Makron je napustio Amjen da završi školovanje u Parizu, ali je obećao da će oženiti svoju bivšu profesorku.

"Zvali bismo jedno drugo stalno i provodili sate na telefonu. Malo po malo osvojio me je na neverovatan način, strpljenjem", ističe ona.

Starija je od njega 24 godine i ima troje dece. Napustila je muža i počela vezu sa svojim bivšim učenikom. Venčali su se 2007. godine.

An Fulda, autorka knjige o usponu Makrona kaže da ta neobična ljubavna priča otkriva mnogo toga o Makronovoj odlučnosti i verovanju u sebe.

Godinama je par izbegavao javnost, ali je do suptilne promene došlo od kako je Makron pokrenuo svoju predsedničku kandidaturu.

"On želi da ljudima stavi do znanja da ukoliko je mogao da zavede ženu 24 godine stariju od njega i majku troje dece u malom gradu u provinciji... uprkos ruganju i svemu, da može da osvoji i Francusku na isti način", kaže Fulda.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track