MAKRON UVODI VELIKE PROMENE: Predstavio više od 400 kandidata za izbore i šokirao celu Francusku
Foto: Reuter

Nova lica

MAKRON UVODI VELIKE PROMENE: Predstavio više od 400 kandidata za izbore i šokirao celu Francusku

Planeta -

Stranka izabranog predsednika Francuske Emanuela Makrona predstavila je sinoć više od 400 kandidata koji će se kandidovati na parlamentarnim izborima u junu, od kojih su polovina "novajlije" u politici, a polovina žene.

"Želimo da stvorimo većinu za promene i osvojimo apsolutnu većinu u parlamentu", izjavio je generalni sekretar stranke Rišar Feran na konferenciji za novinare i dodao da je Makron, predizborno obećanje da će biti novih imena, ispunio.

Prema njegovim rečima, prosečna starost kandidata je 46 godina, za razliku od sadašnjeg parlamenta u kome je prosečna starost poslanika 60 godina.

Feran je kazao da je svaki kandidat intervjuisan i potvrđeno je da nema krivični dosije ili da je bio smenjen sa bilo koje druge funkcije u prošlosti.

"Naš pokret je učinio sve što je moguće da se osigura da su kandidati izabrali da poštuju naše vrednosti", rekao je Feran.

Kako se navodi, među izabranim kandidatima je i žena pilot borbenog aviona, koja će se kandidovati u istočnoj Francuskoj i muškarac iz Ruande koji je usvojen u Francuskoj kada je imao četiri godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pet činjenica koje niste znali o Emanuelu Makronu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track