NEŠTO SE KUVA IZMEĐU FLINA I TRAMPA: Mediji kažu da će ga smeniti, savetnica demantuje ali ipak...
Foto: Reuters

Spekulacija

NEŠTO SE KUVA IZMEĐU FLINA I TRAMPA: Mediji kažu da će ga smeniti, savetnica demantuje ali ipak...

Planeta -

Savetnica u Beloj kući Kelien Konvej danas je izjavila da savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin ima "puno poverenje" predsednika SAD Donalda Trampa.

Rojters navodi da je ova izjava Trampove savetnice stigla u trenutku kada "Flin pokušava da preživi kontroverzu vezanu za njegove kontakte sa ruskim zvaničnicima pre Trampovog preuzimanja funkcije".

"General Flin ima puno poverenje predsednika", rekla je Konvejova.

Određeni broj savetnika predsednika SAD Donalda Trampa ohrabruje šefa Bele kuće da razmisli o davanju otkaza savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu zbog toga što nije priznao da je razgovarao s ambasadorom Rusije Sergejom Kisljakom o sankcijama koje je odlazeća predsednička administracija Baraka Obame uvela Moskvi.

To je rečeno "En-Bi-Si njuzu" koji podseća da su i Flin i Trampov tranzicioni tim negirali da se taj razgovor desio. Američka televizija navodi da se ovako kadrovske promene dešavaju u svakoj administraciji, bilo da je republikanska ili demokratska, ali nikada ovako rano na samom početku mandata.

Viši politički savetnik u Beloj kući Stiven Miler odbio je da u emisiji ove televizije kaže da li Tramp i dalje ima poverenja u Flina, a AP podseća da predsednička administracija već četvrti dan zaredom odbija da se izjasni po tom pitanju.

Sajt politiko.com je objavio da se Tramp prijateljima i saveznicima žalio ne samo na Flina, već i na svojeg šefa kabineta Rajnsa Pribusa i pres sekretara Bele kuće Ssona Spajsera.

Međutim, portparol Bele kuće Šon Spajser je saopštio da "predsednik SAD Donald Tramp vrši procenu situacije u vezi sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Majklom Flinom" i razgovara sa potpredsednikom Majkom Pensom o tome.

Rojters navodi da je Spajserovo saopštenje, pročitano novinarima, ostavilo sumnju u vezi sa Flinovim statusom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja