MEDIJSKI VANDALIZAM I LAŽI O RUSKOM AMBASADORU: Marija Zaharova odbrusila zapadnim medijima!
Foto: Printscreen Raša Tudej

Pokušaj dezinformisanja

MEDIJSKI VANDALIZAM I LAŽI O RUSKOM AMBASADORU: Marija Zaharova odbrusila zapadnim medijima!

Planeta -

"To je sramota", izjavila je portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova u svom nedeljnom brifingu komentarišući nedavno objavljivanje lažnih izveštaja u medijima povodom kontakata između državnog tužioca Džefa Sešnsa i ruskog ambasadora Sergeja Kisljaka.

Izveštaji u medijima o kontaku Kisljaka i Sešnsa imaju za cilj da obmanu javno mnjenje u Sjedinjenim Državama i u svetu, rekla je Zaharova.

"Ono što se dešava na Zapadu, posebno u američkim medijima, jeste manifestacija medijskog vandalizma. Imam samo jedno pitanje: Može li da se potone još dublje?", dodala je.

"Pre svega, to je pokušaj potpunog dezinformisanja."

Posao diplomata jeste da razvije kontakte u zemlji domaćinu, istakla je portparolka.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da ne bi trebalo obraćati pažnju na navode u medijima sa neimenovanim izvorima koji tvrde da bi ruski ambasador u Sjedinjenim Državama mogao biti špijun.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

"Jedino što možemo da uradimo u ovoj situaciji jeste da jednostavno ne odgovaramo na ove anonimne i neosnovane priče i da se vodimo samo zvaničnim izjavama", rekao je Peskov novinarima.

Si-En-En je citirao anonimne izvore zvaničnike iz američke vlade koji su u četvrtak navodno izjavili kako američka obaveštajna služba vidi Kisljaka kao "glavnog špijuna".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 02.03.2017

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track