MELANIJU HOĆE DA ISELE IZ NJUJORKA: Građani zahtevaju da odmah ide u Vašington, a evo zašto!
Foto: Shutterstock

Stotine hiljada Amerikanaca potpisalo peticiju

MELANIJU HOĆE DA ISELE IZ NJUJORKA: Građani zahtevaju da odmah ide u Vašington, a evo zašto!

Planeta -

Više od 225.000 ljudi potpisalo je do srede peticiju kojom se od američke prve dame Melanije Tramp traži da se preseli u Belu kuću ili da sama plaća troškove svoga obezbeđenja u Njujorku.

Razlog zbog kog je više ne žele u Tramp taueru je što poreski obveznici izdvajaju ogromne svote novca za obezbeđenje.

Naime Melanija Tramp i dalje živi u Trampovom tornju u Njujorku, što njujoršku policiju dnevno košta između 127.000 i 146.000 dolara. Prva dama nije htela da se preseliti u Belu kuću dok njihov sin Baron ne završi školsku godinu.

"Američki porezni obveznici plaćaju za zašitu prve dame u Trampovoj kuli. Taj trošak ovoj naciji ne donosi nikakve pozitivne rezultate i treba ga ukinuti", kaže se u peticiji na stranici Change.org.

Peticija će biti predata demokatskim senatorima Berniju Sandersu i Elizabet Voren. Njujork je na obezbeđenje Trampa i njegove supruge od pobede na izborima 8. novembra prošle godine do danas potrošio oko 24 miliona dolara.

Sličan problem imaju i vlasti na Floridi zbog troškova osiguranja predsednika dok boravi na svom imanju Mar-a-Lago. Tramp je tamo bio već pet vikenda otkako je izabran za predsednika.

(Independet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track