MISTERIJA DIGLA FRANCUSKU NA NOGE: Sasvim obična porodica nestala bez traga, a to NIJE PRVI SLUČAJ
Foto: Printscreen/ Twitter

Otmica, ubistvo ili nešto treće

MISTERIJA DIGLA FRANCUSKU NA NOGE: Sasvim obična porodica nestala bez traga, a to NIJE PRVI SLUČAJ

Planeta -

Četiri osobe iz iste porodice, naoko sasvim obične, nestale su pre jedanaest dana na zapadu Francuske, što je tajanstven slučaj koji podseća na slučaj jedne druge porodice ubijene 2011.

Francuski sud je u ponedeljak saopštio da su dvojica sudija zadužena za istragu o nestanku porodice Truadek, oca, majke i njihovo dvoje dece, 21-godišnjeg sina i 18-godišnje ćerke. U nalozima za istragu govori se o "ubistvu", "otmici" i "nezakonitom zadržavanju", dodaje sud.

"Nalazi policajaca i forenzičara omogućili su da otkrijemo brojne tragove krvi koji su delom bili obrisani", a frižider je bio pun hrane, navodi se u saopštenju suda.

Sud je još u nedelju izvestio da "pronađeni (u kući) tragovi krvi pripadaju članovima te porodice".

"Bio je simpatičan, ali tih", rekao je o ocu porodice Paskalu Truadeku rođenom 1966, kolega s posla koji je hteo da ostane anoniman.

"Nije puno govorio o svom privatnom životu i o svojoj porodici. Bio je normalan, nisam primećivao ništa neobično", rekao je.

Njegova supruga Brižit koja je godinu dana mlađa od njega, radila je u poreskoj upravi. Sin i ćerka bili su studenti.

Po rečima dobro obaveštenog izvora i komšija, otac je ranije patio od depresije, a sin je imao psihičkih smetnja.

Slučaj je osvanuo na naslovnicama više novina, a neki ga upoređuju s jednim drugim slučajem nestanka porodice, nekoliko kilometara dalje, koji se dogodio 2011. i o kome su mediji opširno izveštavali.

Naime, 2011. policija je pronašla tela Agnes Dupon de Ligon i njeno četvoro dece ispod terase njihove kuće u Nantu, dok očevo telo nije pronađeno do danas.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track