MISTERIJA NESTALOG AVIONA: Tražili MH370, ali na dnu okeana našli nešto sasvim drugo
Foto: Reuters Avg 2015

Sasvim slučajno

MISTERIJA NESTALOG AVIONA: Tražili MH370, ali na dnu okeana našli nešto sasvim drugo

Planeta -
Tim koji pretražuje zabačene delove Indijskog okeana u potrazi za nestalim melzijskim avionom sa leta MH370 došao je do važnog otkrića, međutim, ono nije imalo veze sa njihovom misijom.

Istraživači su na dubini od oko 6.400 metara našli olupinu broda iz 19. veka. Naime, iz velike daljine veliki metalni objekat na dnu okeana ličio je na ostatke aviona. O pronađenom brodu nije mnogo toga poznato, osim da je verovatno reč o teretnjaku. Tim je do ovog otkrića došao pomoću sonara, ali ih sam pronalazak nije posebno usrećio.

"U nedostatku novih, pouzdanih informacija koje bi mogle da pomognu u otkrivanju lokacije nestalog aviona, vlasti su odlučile da na ovom području više neće biti dalje potrage", poručili su iz australijskog Zajedničkog centra za koordinaciju agencija, koji nadzire međunarodnu potragu za ostacima Boinga na letu MH370.

Podsetimo, avion malezijske aviokompanije nestao je u martu 2014. na letu prema Kuala Lumpuru, a u njemu je bilo 239 ljudi. Prošlog jula pronađen je deo krila aviona na ostrvu Reunion, ali taj pronalazak nije doveo do novog napretka u potrazi.

(Telegraph)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track