MONSTRUMI: Islamisti od dece prave zveri!
Foto: Printscreen YouTube

Jeziv snimak

MONSTRUMI: Islamisti od dece prave zveri!

Planeta -

LONDON - Islamska država šokirala je svet ogavnim snimakom egzekucije iz Sirije, na kom se vidi kako mališan koji je maltene tek prohodao s razdaljine od nekoliko metara puca iz pištolja i likvidira vezanog zarobljenika.

Bolesni video snimljen je u Raki, glavnom uporištu IS. Na njemu dečak, star između dve i tri godine, obučen u crnu odeću dolazi do vezanog zarobljenika preko uništenih plastičnih loptica na dečjem igralištu. Mališanu potom pripadnik IS daje repetirani pištolj, koji on jedva drži u ruci. Dečak posle nekoliko sekundi oklevanja ispaljuje metak u glavu zarobljeniku, koji je u polusvesnom stanju, i u tom trenutku snimak se prekida.

(VIDEO) TO JE MOJE DETE! Englez prepoznao sina među džihadistima ubicama na snimku egzekucije Kurda!

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Ovo nije prvi put da ID koristi decu u odvratnim propagandnim video-snimcima egzekucija zarobljenika. Međutim, ovaj mališan je ubedljivo najmlađi među onima od kojih žele da naprave krvnika. U februaru prošle godine objavljen je snimak na kojem petogodišnji dečak Isa Dare, obučen u maskirnu uniformu, aktivira eksploziv smešten u automobilu u kojem su se nalazila četvorica zarobljenika, navodno britanskih špijuna.

Isa Dare (Foto: Printscreen Twitter)
Isa Dare (Foto: Printscreen Twitter)

- Ubijaćemo nevernike gde god da se nalaze. Alahu ekber - trijumfalno uzvikuje dečak dok pozira pored ostataka automobila i pruža ruke ka nebu.

Kasnije je utvrđeno da je dečak poreklom iz Londona. Njega su britanski mediji prozvali Džihad junior, a majka Grejs ga je pre tri godine dovela u Siriju da se priključe ocu, koji je zatim poginuo u borbi. Kasnije se pojavio i snimak na kojem grupa od pet osmogodišnjaka metkom u potiljak likvidira grupu zarobljenih kurdskih vojnika, a bilo je i snimaka na kojima deca odsecaju glavu zarobljenicima.

JEZIV POZIV džihadisti menjaju taktiku napadaUBIJAJTE NEVERNIKE VATROMPripadnici Islamske države menjaju taktiku i u budućim terorističkim napadima služiće se ne samo oružjem i kamionima već i vatrom.- Ovo je brza opcija za bilo koga ko želi da se pridruži pravednoj borbi terora. Sa svuda prisutnim materijalima jedna osoba može da teroriše celu zemlju - naveli su u svom časopisu Rumijah.U tekstu se objašnjava i kako se podmeće požar, kako se širi i kako doći do potrepština za podmetanje požara, ali se navodi i da „vatrom žele da pošalju krstaše do vatre pakla“.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track