(FOTO) ONI SU NAJEKSCENTRIČNIJI SVETSKI LIDERI Ubice bez milosti vole luksuz!
Foto: Fonet, Reuters, AP

NEĆETE VEROVATI

(FOTO) ONI SU NAJEKSCENTRIČNIJI SVETSKI LIDERI Ubice bez milosti vole luksuz!

Planeta -

Vest da je predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov, koji je na vlasti od 2006. godine, osvojio treći mandat na predsednickim izborima sa neverovatnih 98 odsto osvojenih glasova, naterala nas je da potražimo petoricu najekscentričnijih svetskih lidera koji su trenutno na vlasti.

Uglavnom se radi o diktatorima koji svojim podanicima vladaju čvrstom pesnicom poput srednjevekovnih kraljeva.

Kim Džong Un

Kim u poseti vrtiću, FOTO: Printscreen/youtube
Kim u poseti vrtiću, FOTO: Printscreen/youtube

Lider Severne Koreje na vlast je došao u decembru 2011. godine posle smrti svog oca Kim Džong Una, sina osnivača zemlje Kim Il Sunga. Mladi Un je jedini vrhovni komandant i general neke armije bez dana vojnog roka. Išao je na plastične operacije kako bi što više ličio na svog dedu. Naredio je da jedan pomoćnih ministarstva odbrane bude pogubljen minobacačkom vatrom i da od njega ne ostane ni vlas kose jer se napio tokom perioda žaljenja posle smrti njegovog oca. Opsednut je Majklom Džordanom i u tajnosti se školovao u Švajcarskoj, odakle mu je ostala velika ljubav ka ementaleru.

Rodrigo Duterte

Duterte kao Panišer, FOTO: Kurir/Montaža
Duterte kao Panišer, FOTO: Kurir/Montaža

Brutalni predsednik Filipina ima nadimak Panišer. Na vlasti je od juna 2016. Po dolasku na vlast rešio je da se obračuna sa narkomanijom tako što je pozvao građane da bez ustezanja javno pogubljuju dilere i narkomane. Od tada je likvidirano čak 7.080 osoba, dok je preko 53.000 uhapšeno. Obožava da vozi motore. Kao gradonačelnik grada Davao policajcima je poklanjao namirnice kako ne bi uzimali mito. Dokje bio dete seksualno ga je zlostavljao jedan ktolički sveštenik. Priznao je da je lično ubijao kriminalce. Zvuči neverovatno ali je pristalica davanja prava LGBT zajednici.

Robert Mugabe

Voli slatkiše: Mugabe tokom proslave rođendana, FOTO: AP
Voli slatkiše: Mugabe tokom proslave rođendana, FOTO: AP

Na čelu Zimbabvea je od 1987, a pre nego što je postao revolucionar bio je učitelj. Ima čak sedam univerzitetskih diploma, koje je dobio dopisnim putem studirajući dok je bio na robiji. Laska mu kada ga porede sa Hitlerom. Promenio je Ustav kako bi omogućio vladi da konfiskuje zemlju belaca. Iako je na brojnim crnim listama, uspeo je da 2013. dođe u Vatikan i prisustvuje inauguraciji pape Franje. Jednom je na lutriji dobio glavnu nagradu, a na proslavu 90. rođendana potrošio je 40 miliona dolara. Kada su SAD priznale istopolne brakove on je javno zaprosio Baraka Obamu.

Nikolas Maduro

Nije vlast za svakoga: Nikolas Maduro,FOTO: Reuters
Nije vlast za svakoga: Nikolas Maduro,FOTO: Reuters

Funkciju predsednika Venecuele preuzeo je u aprilu prošle godine. Pre nego što je postao predsednik u 54. godini, bio je vozač autobusa, sindikalni lider pa kongresmen. Bio je odličan prijatelj sa Ugom Čavezom, svojim prethodnikom. Optužio je istorijske neprijatelje "opoziciju i Ameriku da su Čaveza zarazili rakom". Zemlja je pod njegovom vlašću došla na ivicu gladi. Čak 96 odsto izvoza čini nafta, čija niska cena na berzama ne može da napuni ni polovinu budžeta. Uz to, decenija krađe i korupcija učinili su to da žitelji pograničnih gradova nasilno prelaze granicu u potrazi za hranom.

Redžep Tajip Erdogan

Opčinjen vlašću: Redžep Tajip Erdogan, FOTO: AP
Opčinjen vlašću: Redžep Tajip Erdogan, FOTO: AP

Funkciju predsednika preuzeo je 2014. a od 2003. je bio premijer. Sultan sa Bosfora želi da obnovi Otomansko carstvo. Od početka karijere sezalaže za brisanje nasleđa Kemala Ataturka i sekulitarne Turske. Kao tinejdžer igrao je fudbal u Fenerbahčeu. Jedan stadion nosi njegovo ime. Proveoječetirimeseca u zatvoru jer je recitovao pesmu koja promoviše radikalni islam. Plaši se društvenih mreža i u više navrata je naređivao da se zabrani Tviter, srećom, zabrane su bile privremene. Za njega je izgrađena predsednička palata sa 1.000 soba, veća od Bele kuće i Kremlja. Izgradnja je koštala čak 615 miliona dolara.

BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track