NAJSREĆNIJI ČOVEK: Australijanac na lutriji osvojio hotel vredan više miliona, kuću i 5 automobila
Foto: Profimedia

Platio samo 49 dolara

NAJSREĆNIJI ČOVEK: Australijanac na lutriji osvojio hotel vredan više miliona, kuću i 5 automobila

Planeta -

Bračni par s ostrva Kosraj u Mikroneziji svoju imovinu prodali su putem tombole, a srećni dobitnik skupoceno imanje osvojio je kupovinom srećke od 49 američkih dolara.

Dag i Sali Beic devedesetih godina prošlog veka doselili su se na ostrvo Kosraj u Mikroneziji i tu otvorili hotel, ali poželeli su da se vrate u rodnu Australiju pa su, umesto da prodaju svoju imovinu na uobičajen način, organizovali tombolu u kojoj je, kupovinom srećke od 49 američkih dolara mogao da učestvuje bilo ko iz bilo kog dela sveta.

Pre izvlačenja u utorak Dag Beic je objasnio kako želi da njegov posao nastave "ljudi koji su po interesima slični njemu i njegovoj supruzi".

Rekao je i da se nada kako će dobitnik biti neko ko voli toplu klimu i susrete s novim ljudima iz celog sveta.

Porodica Beic odlučila je da će se tombola smatrati uspelom ukoliko se proda minimalno 50.000 srećki, što ukupno iznosi iznosi 2,45 miliona dolara. Ali igra je izazvala toliki interes širom sveta da je navedeni uslov vrlo brzo izbrisan s internet stranice.

Desetine hiljada igrača verovatno je bilo razočarano kada je izvučen broj 44.980.

Dag Beic je objavio da se dobitnik zove Džošua i da živi u Novom Južnom Velsu na jugu Australije. Prvobitno nije želeo da objavi njegov potpuni identitet kako bi novom vlasniku omogućio da se u potpunosti "osvesti" o velikoj dobiti i da ga poštedi medija.

A Džošua je uz hotel bez dugova na ostrvu Kosraj, smeštenom severno od Salomonskog arhipelaga i jugozapadno od Havaja na kome živi oko 6.500 stanovnika, u igri na sreću osvojio i kuću s četiri sobe, pet automobila koje turisti mogu da unajme, dva minibusa s deset mesta, kombi, restoran i gotovinu u iznosu od 10.000 dolara.

Hotel je smešten na unajmljenom terenu, ali ugovor za njegovo korišćenje važi duže od 20 godina. Hotel je vrlo popularan među turistima i posetiocima, naročito među obožavateljima ribarenja i ronjenja.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track