(FOTO) NE ZNA SE IMA LI SRBA: 27 turista masakrirano na plaži hotela Imperijal Merhaba u Tunisu
Foto: Printscreen Yt

Rat u Susu

(FOTO) NE ZNA SE IMA LI SRBA: 27 turista masakrirano na plaži hotela Imperijal Merhaba u Tunisu

Planeta -
Naših državljana ima na letovanju na tom prostoru, ali nemamo konkretne podatke da je bilo stradalih među njima, kaže ambasador Srbije Nikola Lukić

TUNIS - Čak 27 turista poginulo je u napadu zasad nepoznatih terorista na plažu hotela "Imperijal Merhaba" u tuniskom letovalištu Susu, a ambasador Srbije u toj zemlji kaže da za sada nema informacija ima li Srba među ubijenim turistima.

Napadači su na plažu kalašnjikove uspeli da prenesu skirvene u suncobranima.

#терактвтунисе

A photo posted by Petr (@chervonec) on Jun 26, 2015 at 4:18am PDT

Jedan naoružani napadač je ubijen. Još nema detalja o tome koje su nacionalnosti svi turisti, ali agencije javljaju da su mahom Britanci i Nemci. Raša tudej javlja da je poginula i jedna ruska državljanka, a druga agencija da je stradala i Ukrajinka.

"Na osnovu informacija kojima raspolažemo nemamo podataka da je među stradalima bilo naših državljana. Naših državljana ima na letovanju na tom prostoru, ali nemamo konkretne podatke da je bilo stradalih među njima", rekao je ambasador Srbije Nikola Lukić i potvrdio informacijame tuniskih vlasti da je broj poginulih dostigao je cifru od 27.

Napadi su se dogodili na plaži ispred hotela u mestu Sus, jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija u Tunisu, javio je AFP. Portparol ministarstva Mohamed Ali Arui potvrdio je da su snage bezbednosti odmah intervenisale i ubile jednog od dvojice napadača, dok je drugi uspeo da pobegne s lica mesta, prenosi AP.

Odgovornost za najnoviji napad za sada još niko nije preuzeo.

(Sputnjik, Tanjug, BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track