NESTAO RUSKI AVION U SIBIRU: Traži se 10 članova posade, poslato 100 spasilaca
Foto: Profimedia

U akciji gašenja požara

NESTAO RUSKI AVION U SIBIRU: Traži se 10 članova posade, poslato 100 spasilaca

Planeta -

Ruski teški transportni avion "Iljušin Il-76", koji je učestvovao u operaciji gašenja šumskog požara, nestao je jutros u Irkutskoj oblasti, sa 11 članova posade i stručnjaka iz vatrogasne službe, saopštile su lokalne spasilačke službe.

Izvor iz regionalne spasilačke službe rekao je da je avion "Iljušin Il-76", koji je učestvovao u gašenju požara u Irkutskoj oblasti, izgubio kontakt sa radijom.

"Avion je odleteo da ugasi požar i u nekom trenutku komunikacija je izgubljena", naveo je on. Kako prenosi Life.ru, pre nego što je izgubljen kontakt, avion je počeo da pada. Taj sajt je objavio i imena putnika, od kojih su petorica bili članovi posade.

Ruske vlasti nameravaju da pošalju 100 spasilaca u potragu za letelicom, prenosi RT. U potragu su uključene i tri letelice i pet helikoptera.

Avion, pokazuju pojedini podaci, pripada ruskom Ministarstvu za vanredne situacije. Takođe, napominje se da je bio u dobrom stanju i da je pre leta prošao kroz sve procedure čime se utvrdilo da je tehnički ispravan.

Ovaj model aviona je najveća letelica za borbu protiv požara koja može da izbaci 42 tone vode u jednom cugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track