NESUMNJIVO SE ČULA EKSPLOZIJA : Bombu je u avion uneo nosač prtljaga?
Foto: AP

Nove teorije

NESUMNJIVO SE ČULA EKSPLOZIJA : Bombu je u avion uneo nosač prtljaga?

Planeta -
Prema izveštaju britanske tajne službe MI5, bombu u avion je mogao da stavi neko od radnika na aerodromu

Britanske i američke obaveštajne službe već su privele na razgovor nosača torbi osumnjičenog da je postavio bombu, javljaju britanski mediji.

Ovakve teorije odbacili su egipatski zvaničnici. Najnovije analize crne kutije otkrivaju da se tokom leta "nesumnjivo čula eksplozija" koja nikako ne može da potiče od kvara na motoru.

Istovremeno, francuski mediji su objavili da je, prema prvim rezultatima istrage crne kutije, uzrok pada aviona bomba, koja je bila u letelici. Kako prenosi "Francetvinfo", prilikom analize crne kutije otkriveno je da se na snimcima čuje zvuk eksplozije.

"Analiza crne kutije potvrdila je da se sve dogodilo iznenada. Sve je bilo mirno, a onda se odjednom začula eksplozija. Zbog toga je veoma osnovana pretpostavka da je reč o bombi koja je bila u avionu", piše ovaj portal.

Odgovornost za rušenje aviona još u prošlu subotu preuzeo je ISIL tj. njihov ogranak na Sinajskom poluostrvu. Pre dva dana istakli su da će objasniti kako su srušili avion, kada oni to budu hteli. Službena istraga još uvek nije utvrdila govore li istinu ili ne.

Inače, ruski predsednik Vladimir Putin odlučio je da će se obustaviti svi ruski letovi za Egipat. Čelnik ruskih tajnih službi, Aleksandar Bortnikov, rekao je ranije kako bi Rusija morala da obustavi sve putničke letove za Egipat dok se ne sazna tačno što je uzrokovalo pad putničkog aviona.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track