NISU NI ZNALE DA IH NEKO TRAŽI: Sestre koje su nestale pre 36 godina pronađene ŽIVE I ZDRAVE!
Foto: Printscreen/Twitter

Porodica šokirana

NISU NI ZNALE DA IH NEKO TRAŽI: Sestre koje su nestale pre 36 godina pronađene ŽIVE I ZDRAVE!

Planeta -

Sestre Ana (67) i Kim (53) Hakze su godinama smatrane nestalima, a zadnji put su viđene u Kanadi 1981. godine. Nijedna od njih nije kontaktirala porodicu tokom tog 36 godina dugog perioda.

Policijski detektivi su uspeli da lociraju izgubljene sestre u Americi, gde žive i dan danas, prenosi Dejli Mejl.

Kim je rekla policiji da nisu znale da ih neko traži. Ove dve Kanađanke su nestale pre tačno 36 godina. Pronađene su žive i zdrave u Americi, a tvrde kako nisu znale da se traga za njima.

Njihova majka je izgubila svaki kontakt 1981. godine, a slučaj je ponovo prijavila 2003. godine. Četiri godine posle, umrla je ne znajući sudbinu svoje dece.

Kim, koja je u međuvremenu promenila i ime, je rekla policiji prošle sedmice da ni ona ni sestra nisu znale da ih policija traži. Rekla je da su odlučile okrenuti novi list u životu, napustiti sve i da žele privatnost. Policija još nije pričala sa starijom sestrom Annom.

"Nakon toliko godina, retko ko se usuđuje nadati pozitivnom ishodu", rekli su iz policijske stanice u Torontu.

Otisci prstiju su potvrdili da se zaista radi o "izgubljenim sestrama". Kada su pobegle od kuće, Ana se borila s finansijskim problemima i posvađala se s porodicom. Kim je i dalje bila u dobrim odnosima s porodicom, ali je očito odlučila da podrži sestru, okrene im leđa i zauvek ode bez pozdrava.

Ken Hakze je jedan od trojice braće Hakze. Kad je dobio informaciju od policije da su mu sestre žive nije mogao da veruje.

"Šokirani smo. Zvao me je brat Gil u potpunom šoku. Bio je bez reči. Uvek smo se nadali da su žive", rekao je i dodao da se Ana nije slagala dobro s majkom, ali da je bila bliska s ocem.

Upravo nakon njegove smrti, sestrama se gubi svaki trag. Ispričao je i kako je Ana bila u braku s Amerikancem koji je završio u zatvoru i kako su se godinama mučili s teškom finansijskom situacijom.

Nada se da će mu se sestre javiti i da će imati drugu priliku za rešavanje porodičnih nesuglasica. Kaže da nije još pričao s njima jer im policija ne želi odati informacije o njihovoj lokaciji ni dati broj za kontakt, prenosi 24sata.hr.

(Faktor.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track