NJEGA ZOVU RUSKI RAMBO: Izveo spektakularno bekstvo usred kolumbijske prašume
Foto: Printscreen Facebook

Avanturista

NJEGA ZOVU RUSKI RAMBO: Izveo spektakularno bekstvo usred kolumbijske prašume

Planeta -

Kolumbijska Nacionalna oslobodilačka armija zarobila je Rusa Arsena Voskanjana ali je on uspeo da se oslobodi na način dostojan filmskom junaku Rambu.

Naime, Rus je išao da lovi žabe radi krijumčarenja, kada su ga pobunjenici zarobili i držali u zarobljeništvu čak pola godine.

Međutim, on je uspeo da se dokopa pištolja i rani čak petoricu gerilaca, pre nego što je pobegao u šumu. U pucnjavi je bio i sam ranjen, a da sve bude komplikovanije ruska ambasada u Bogoti je već ranije dogovorila njegovo oslobađanje.

Kako je prenela agencija RIA novosti, Voskanjan je taksista u Moskvi a u Kolumbiju je otišao početkom prošle godine da bi lovio veoma skupe otrovne Lemanove žabe.

Međutim, on nije bio prijavio svoj boravak tamo ambasadi pa se o zarobljavanju saznalo iz štampe. Najgore od svega je što u ambasadi nije jasno zbog čega je pobegao, iako je znao da će biti predat Crvenom krstu, a verovatno se plašio da ne bude uhapšen od strane kolumbijskih vlasti.

Da se to desilo, u najboljoj varijanti bi bio deportovan ali nije isključeno ni da bi osuđen zbog švercovana ovih žaba.

Inače, u Evropi se na crnom tržištu cena ovih žaba kreže od 500 do 5.000 dolara.Pobunjenici tvrde da je mesto gde je pobegao veoma nepristupačno, pa se čak ne zna ni da li je on još uvek živ i gde se nalazi.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track