(VIDEO) NOVI VLADAR ZEMLJE: Rusi prikazali tenk Armata, svet će ga videti na paradi u Moskvi!
Foto: Ministarstvo Odbrane RF

Ultimativna mašina

(VIDEO) NOVI VLADAR ZEMLJE: Rusi prikazali tenk Armata, svet će ga videti na paradi u Moskvi!

Planeta -
Posle pet godina usavršavanja, Rusi su odlučili da nabave još jednu vrstu mašine, koja uliva strah u kosti
1 / 6 Foto: Ministarstvo Odbrane RF

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je prve fotografije tenka “Armata T-14”. Oružje je namenjeno za glavne bitke, a moći ćete da ga vidite na Crvenom trgu na dan vojne parade u Moskvi. Kao i na drugim ratnim vozilima, prostor za vozača i puška su prekriveni platnom.

Nakon pet godina usavršavanja, Armata je konačno stigla na rusku “šoping” listu. Detaljne karakteristike ovog vozila su i dalje u tajnosti, ali detalji su polako počeli da se pojavljuju u medijima od početka ove godine.

Nove slike stižu direktno iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije, a vozilo će biti tu za vojnu paradu 9. maja u Moksvi.

Ovo su za sada poznati detalji o ovom opasnom vozilu:- 125 mm puška sa daljinskim upravljanjem- 20 mm sporedna puška koja može da napada razne mete, uključujući i niske letače- 12,5 mm mitraljez sa kupolom- veliki broj senzora koji detektuju kretanje vozila u blizini

Armata sadrži potpuni mehaničko-elektični prenosi i očekuje se da se razvije u robotsko ratno vozilo. Oklopirana kapsula ima mesta za samo dva operatera. Cena ovog ratnog vozila procenjuje se na skoro 7.4 miliona američkih dolara.(foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije)

http://www.youtube.com/watch?v=aemqxXPO9w4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track