OBAVEŠTAJCI NATO POJAČALI VRŠLJANJE NA RUSKOJ GRANICI: Rusi kažu da je sve ovo provokacija
Foto: AP

Zagrevanje situacije

OBAVEŠTAJCI NATO POJAČALI VRŠLJANJE NA RUSKOJ GRANICI: Rusi kažu da je sve ovo provokacija

Planeta -

NATO pojačava obaveštajne aktivnosti u blizini ruske granice, izjavio je načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov.

"Alijansa je intenzivirala izviđačke i obaveštajne aktivnosti duž ruske granice. Tokom poslednje dve godine, broj NATO vežbi u istočnoj Evropi je porastao skoro dvostruko. Implementacija planova za proširenje podriva ravnotežu snaga u regionu i povećava rizik vojnih incidenata. Sve ove akcije NATO-a su destruktivne i provokativne", rekao je on.

Gerasimov je naveo da NATO uspostavlja i centre za skladištenje inventara što će, kako je istakao, omogućiti toj alijansi da brzo pojača svoje grupacije kroz raspoređivanje snaga za odgovor u regionu.

Načelnik Generalštaba ruske vojske je, takođe, istakao da Rusija ne planira da smanji obim saradnje sa Evropom po pitanju bezbednosti, uprkos trenutnom globalnom okruženju.Istovremeno, on je upozorio da zapadne zemlje pooštravaju rat informacijama protiv Rusije u pokušaju da umanje njenu ulogu u borbi protiv međunarodnog terorizma.

"Zapadne zemlje pooštravaju propagandni rat protiv Rusije. Ako pogledate izveštaje evropskih i američkih medija, stičete utisak da su praktično svi negativni događaji koji se dešavaju u svetu delo ili ruskih obaveštajnih službi ili ruskih hakera", zaključio je Gerasimov.

(Sputniknews/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track