ON JE PAMETAN, JAK, ZNA ENGLESKI: Zapadni mediji otkrili tajnu Putinove popularnosti
Foto: AP

Očarao novinara

ON JE PAMETAN, JAK, ZNA ENGLESKI: Zapadni mediji otkrili tajnu Putinove popularnosti

Planeta -

Zapadni mediji otkrili su tajnu popularnosti predsednika Vladimira Putina u Rusiji.

Konkretno, to je učinio novinar Si-En-Ena Farid Zakarija, koji je sa Putinom razgovarao tokom prošlonedeljnog Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Prema njegovom mišljenju, Putin je pametan, jak i ima "poseban pogled na istoriju“, a dobro govori i engleski jezik.

"Putin retko govori za zapadne medije“, rekao je novinar, dodajući da se ne događa često da ima priliku da postavi svoja pitanja ruskom predsedniku. Zakarija je kazao i da je za njega bilo najinteresantnije to što se nalazio u istoj prostoriji s Putinom.

"On veoma dobro govori engleski, sa slabim akcentom… Pričali smo i ja sam mu rekao da bi trebalo da razmisli o tome da nekad, barem delimično, daje intervjue na engleskom jeziku. On je odgovorio: ’Ne, ne… Moj engleski je veoma loš‘, što u stvari nije tačno“, rekao je novinar Si-En-Ena.

Zakarija je otkrio da je Putin čak i zbijao šale na engleskom jeziku. Iz svega toga se, prema mišljenju Zakarije, može razumeti zašto je Putin toliko popularan u Rusiji.

via GIPHY

"Ima izuzetno mnogo samopouzdanja, veoma je pametan, ostavlja utisak jakog, moćnog čoveka“, dodao je novinar.

Pored Putina, na panelu su učestvovali i premijer Italije Mateo Renci i predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.

Jubilarni, 20. po redu Peterburški međunarodni ekonomski forum otvoren je u četvrtak i trajao je do subote. Na njemu je učestvovalo više od 10.000 ljudi iz 60 zemalja, uključujući SAD, Francusku, Švajcarsku, Japan, Veliku Britaniju, Nemačku, Italiju, Indiju, Belgiju, Kinu, Grčku i mnoge druge.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track