OPET OPSESIJA RUSIMA! VAŠINGTON POST TVRDI: Tramp otkrio Lavrovu poverljivu informaciju
Foto: AP

CIA neće da komentariše

OPET OPSESIJA RUSIMA! VAŠINGTON POST TVRDI: Tramp otkrio Lavrovu poverljivu informaciju

Planeta -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp otkrio je veoma poverljivu informaciju ruskom ministru inostranih poslova Sergeju Lavrovu tokom njihovog susreta prošle nedelje o Islamskoj državi i potencijalno ugrozio obaveštajni izvor, piše Vašington post, pozivajući se na američke zvaničnike.

Dnevnik navodi da je informacija koju je Tramp otkrio Lavrovom i ruskom ambasadoru u SAD Sergeju Kisljaku, obezbedio partner SAD preko veoma osetljivog obaveštajnog partnerskog sporazuma.

Partner u sporazumu nije dao dozvolu SAD da podeli informaciju sa Rusijom, a zvanicnici su izjavili da Trampova odluka da to ipak učini predstavlja rizik za buduću saradnju sa saveznikom, koji ima pristup unutrašnjim krugovima Islamske države.

Nakon susreta Trampa sa Lavrovom, jedan od viskorangiranih zvanicnika iz Bele kuće preduzeo je korake kako bi smanjio štetu i pozvao CIA i Nacionalnu bezbednosnu agenciju.

Kako piše list, iz CIA su odbili da daju komentar, dok u Agenciji za nacionalnu bezbednost nisu želeli da odgovore na zahtev da daju komentar.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track