OTAC DEČAKA PLAKAO NAKON CRTEŽA ŠARLI EBDOA: Ta karikatura je skrnavljenje uspomene na Ajlana
Foto: Printscreen Twitter.jpg

Tuga

OTAC DEČAKA PLAKAO NAKON CRTEŽA ŠARLI EBDOA: Ta karikatura je skrnavljenje uspomene na Ajlana

Planeta -
Nakon što je francuski list Šarli Ebdo objavio karikaturu u kojoj je dečaka Ajlana Kurdija koji se udavio u Sredozemnom moru predstavio kao manijaka, njegov otac Abdulah kaže da je plakao i da je osramoćena uspomena na njegovo dete.

Naime, Šarli Ebdo je objavio karikaturu na kojoj se vidi čovek koji juri ženu po ulici i napisali "Šta bi Ajlan postao? Neko ko hvata žene za zadnjicu u Nemačkoj".

Otac dečaka koji se udavio sa svojom majkom i starijim bratom u pokušaju da pronađu bolji život u Kanadi kaže da je zbog ovog crteža oskrnavljena uspomena na njegovog sina.

"Da budem iskren, nakon što sam video ovaj crtež, nisam mogao zadržati suze i ne mogu ni opisati osećaj gorčine koji sam doživeo u tom trenutku. Ono što su uradili je užasno. To je sramota za uspomenu na mog sina. Ajlan je imao samo dve godine kada je njegov život prekinut", rekao je Abdulah za Sputnjik.

"Uredništvo je trebalo da pokaže poštovanje Ajlanu, meni i mojoj porodici. Međutim, dogodilo se suprotno. Ovaj časopis bi trebalo da tretira sećanje na žrtve sa poštovanjem - posebno za decu", rekao je Kurdi.On je podsetio da je prethodno časopis objavio uvredljive karikature proroka Muhameda, pa čak i Alaha.

"Ako su se usudili napraviti ruglo od najsvetijih, ne čudi da su objavili karikaturu moga deteta. Apelujem na ovaj časopis i na svet, i pozivam sve da poštuju uspomenu na svu mrtvu decu. Nemojte ponovo otvarati rane njihovih najmilijih koje i dalje krvare", rekao je Kurdi.

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track