OTKRIVENO S KIM ĆE PUTIN SLAVITI NOVU GODINU: Ali ne i da li će opet biti predsednik...
Foto: AP

Jedna tajna rešena, druga nije

OTKRIVENO S KIM ĆE PUTIN SLAVITI NOVU GODINU: Ali ne i da li će opet biti predsednik...

Planeta -

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov u intervjuu televiziji „Mir“ izjavio je da ne zna da li ruski predsednik Vladimir Putin planira da se ponovo kandiduje za predsednika.

„To mi nije poznato“, rekao je Peskov.

On je naglasio da je u zemlji „kod mnogih proradio izborni refleks“, jer su o izborima progovorili dve godine pre izbora. Pres-sekretar šefa države smatra da su takvi razgovori među politikolozima nastali zbog predstojećih izbora.

„Proradio je taj refleks predizbornog raspoloženja. Zato se vode ti razgovori. Još jednom ponavljam: toga sada nema na dnevnom redu“, rekao je on. Prema mišljenju Peskova, visokopostavljeni činovnici su trenutno u potpunosti usredsređeni na rešavanje aktuelnih zadataka u interesu zemlje.

„U instituciji koja se zove vlast, tog pitanja nema na dnevnom redu. Sve boli glava zbog svakodnevnih poslova, nekih projekata, ali o izborima niko ne govori i ne misli“, naglasio je predstavnik Kremlja.

Peskov je odgovorio i na pitanje novinara sa kim će Putin provesti Novu godinu. „Po tradiciji, sa porodicom i bliskim prijateljima, kao što svi slave Novu godinu“, rekao je Peskov.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track