OVA ZEMLJA JE ZA ŽENE PAKAO: Britanku silovali, a sad joj preti zatvor zbog vanbračnog seksa!
Foto: Thinstock

Na stubu srama

OVA ZEMLJA JE ZA ŽENE PAKAO: Britanku silovali, a sad joj preti zatvor zbog vanbračnog seksa!

Planeta -

Britanka koju su, navodno, silovala dva muškarca u Dubaiju mogla bi da završi u zatvoru zbog vanbračnog seksa.

Oba silovatelja, britanska državljanina, vratila su se u Birmingem, međutim, žena je uhapšena kada je prijavila incident. 25-godišnjakinji nije dozvoljeno da napusti zemlju, a treba da plati i oko 24.000 funti troškova.

"Uzeli su joj i pasoš. Odsela je sa jednom britanskom porodicom, ali je apsolutno prestrašena", izjavio je porodični prijatelj.

"Otišla je u policiju kao žrtva, ali su je tretirali kao najgoreg kriminalca", rekao je.

Prošlog meseca otišla je na petodnevni odmor kada se napad dogodio. Dva muškarca upoznala je u hotelu u kom je odsela, a tvrdi da su je odvukli u sobu, silovali i čak sve snimili.

Dubai, Foto: Profimedia
Dubai, Foto: Profimedia

Inače, u savetima za putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate navodi se da se svi seksualni odnosi van braka smatraju nezakonim bez obzira na to da li su u pitanju odnosi u kući, unutar duge homoseksualne veze ili istopolnog braka.

“Protivzakonito je živeti zajedno, deliti zajedničku sobu u hotelu s nekim ko je drugog pola s kojim niste u braku ili bliskom rođačkom odnosu”, navodi se u savetima.

Zakon po kome takođe naudata trudna žena i njeni roditelji mogu završiti u zatvoru se koristi kako bi se kriminalizovale žrtve silovanje uključujući i žene iz Norveške, Australije i dosad nekoliko slučajevi Britanki.

Ne pravi se razlika između seksa uz pristanak i nasilnog silovanja, tako da je za ove prestupe predviđena kazna zatvora, deportacija, šibanje ili kamenovanje do smrti.

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track