OVO JE GORE OD MOLOTOVLJEVOG KOKTELA! Demonstranti u Venecueli našli novo oružje u borbi s policijom
Foto: Reuters

Smrdljiva borba

OVO JE GORE OD MOLOTOVLJEVOG KOKTELA! Demonstranti u Venecueli našli novo oružje u borbi s policijom

Planeta -

Protestanti u Venecueli izmislili su nov način borbe protiv snaga policije, a u efikasnost tog metoda nije poželjno zabijati nos.

Sada već 6-nedeljni nemiri na ulicama Karakasa dobili su neočekivani obrt jer su demnostranti otkrili nov način borbe protiv vlasti. Možemo slobodno reći da se koriste "organskim oružjem" kom ni Ženevska konvencija ne može naći manu. Bar ne legitimnu.

Naime, demonstranti koriste skladišteni izmet koji stavljaju u plastične kontejnere koje potom bacaju na policijske kordone. A što se tiče rezultata, možemo slobodno zaključiti da se "organi reda" više plaše ovakvih projektila nego molotovljevih koktela.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Municiju" skupljaju kojekude - od dece, životinja, ali se i sami trude da što više doprinesu.

"Oni imaju suzavac, mi imamo izmet", samo je jedna od poruka koja kruži socijalnim mrežama i koja promoviše ovonedeljni protest simboličnog naziva g***avi marš.

Već nedejama stotine hiljada ljudi izlazi na ulice, besni na vladu omraženog predsednika Nikolasa Madura. Sa trocifrenom inflacijom, nedostatkom osnovnih lekova i potencijalnom nestašicom hrane, milioni su spremni da na silu ruše sistem, samo da bi se izborili za bazične životne potrebe.

"Mladi izlaze s kamenicama na ulicu. To je njihovo oružje, ali sada imaju novo, znatno opasnije", izjavila je 51-godišnja stomatološkinja koja učestvuje u pripremi "poopootov coctail-a" što možemo prevesti kao "kakani koktel".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Kako će Srbija stati na rep Vilijamu Vokeru

(DailyMail/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track