OVO JE PROMENILO TOK PUČA: Erdoganu život i vlast spasla stvar koju najviše mrzi
Foto: Reuters

Preokret

OVO JE PROMENILO TOK PUČA: Erdoganu život i vlast spasla stvar koju najviše mrzi

Planeta -

SARAJEVO - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nikad nije voleo tehnologiju, a pogotovo ne društvene mreže, a upravo mu je pametni telefon "iPhone 6" sinoć tokom pokušaja vojnog puča u Turskoj, spasio državu, ali i njega samog.

U trenucima totalnog haosa, kada je CNN Turk bio pod okupacijom pobunjenog dela vojske, Erdogan je uključio FaceTime App aplikaciju putem koje je pozvao narod da izađe na ulice, i usprotivi se vojnom udaru.

"Prevazići ćemo ovo", kazao je Erdogan putem CNN Turk televizije. "Izađite na ulice, i odgovorite im. Oni koji su odgovorni dobiće zasluženu kaznu", Erdoganove su reči.

Suština je u tome što su pobunjeni delovi vojske zauzeli prostorije državne televizije, te je Erdoganu praktično bilo nemoguće da izađe u javnost.Ipak, "iPhone 6", a naročito društvene mreže - koje on ne voli i koje je često zabranjivao i onemogućavao pristup u Turskoj, sinoć su promenile tok vojne pobune koja je završila neuspehom.

Interesantno, turska agencija Anadolija objavila je da su pučisti koristili WhatsApp kao glavni kanal komunikacije u pripremi za pokušaj vojnog udara.

TURSKI BEZBEDNJACI DOŠLI DO INFORMACIJA: Pokušaj puča organizovan preko WhatsAppa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track