PESKOV: Dijalog između Rusije i SAD je zamrznut na svim nivoima
Foto: Reuters

Najveća kriza od kraja hladnog rata

PESKOV: Dijalog između Rusije i SAD je zamrznut na svim nivoima

Planeta -

Dijalog između Rusije i SAD je zamrznut na gotovo svim nivoima, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, u trenutku kada odnosi između dve zemlje prolaze kroz najveću krizu od kraja hladnog rata.

"Dijalog sa SAD je zamrznut na gotovo svim nivoima. Mi ne komuniciramo ili smanjujemo kontakte na minimum", rekao je Peskov u razgovoru za rusku televiziju Mir-TV čije delove je objavila agencija Ria-Novosti.

Odnosi Rusije i SAD prolaze kroz ozbiljne tenzije zbog neslaganja oko sirijskog sukoba i krize u Ukrajini. Pogoršanje odnosa, najgore od kraja hladnog rata, počelo je kada je Rusija pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim u martu 2014. godine, i kada su je posle toga SAD optužile da podržava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine.

Sa svoje strane portparol Stejt departmenta Džon Kirbi je rekao da se diplomatska angažovanost prema Rusiji održava i dalje o velikom broju pitanja, posebno oko sirijskog sukoba.

Od početka ovog meseca ruski šef diplomatije Sergej Lavrov tri puta je telefonom razgovarao sa svojim američkim kolegom Džonom Kerijom, prema navodima ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Činjenica da imamo znatne razlike sa Moskvom je dobro poznata, nije bilo prodora u dijalogu", rekao je Kirbi. ; Posle pobede milijardera Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima u novembru, ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da se nada konstruktivnom dijalogu i uzajamnoj saradnji sa Vašingonom da bi se izašlo iz kritične situacije u odnosima između Rusije i SAD.

OTKRIVENO S KIM ĆE PUTIN SLAVITI NOVU GODINU: Ali ne i da li će opet biti predsednik...

(VIDEO) PESKOV NAHVALIO TILERSONA: On je veliki profesionalac, Putin ga lično poznaje

(VIDEO) KREMLJ SE SLAŽE S TRAMPOM: Ni nama se ne sviđa termin resetovanje

Dmitrij Peskov: Putin i Tramp ko jaje jajetu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track