PETREUS SE TOPLO PREPORUČUJE: Spreman sam da služim u Trampovoj administraciji
Foto: AP

Prihvatio bi poziv

PETREUS SE TOPLO PREPORUČUJE: Spreman sam da služim u Trampovoj administraciji

Planeta -

VAŠINGTON - Bivši šef Centralne obaveštajne agencije (CIA) Dejvid Petreus nagovestio je danas da bi prihvatio ponudu novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa da služi u njegovoj administraciji.

Petreus, penzionisani američki general, upitan u intervjuu za britansku radio stanicu BBC da li bi pristao da bude u Trampovoj administraciji odgovorio:"Bio sam raznije u situaciji kada mi se presednik obratio u teškom momentu...i rekao da od mene traži kao predsednik i glavnokomandujući da preuzmem komandu nad bezbednosnim snagama u Avganistanu".

(VIDEO) RAZUMELI GA ZBOG ŠVALERKE: Bivši šef CIA ipak ne ide na robiju zbog odavanja tajni u krevetu

"Jedini odgovor može da bude 'Da, gospodine predsedniče'", istakao je Petreus, preneo je Rojters.

Vol strit džurnal je objavio da je Petreus, koji je podneo ostavku 2012. godine pošto je otkriveno da je imao vanbračnu aferu, mogući kandidat za ministra odbrane.

Prema pisanju tog lista, Tramp razmatra da šef Pentagona budu penzionisani general Džejms Maris, penzionisani vojni general Džek Kin, bivši savetnik američkog predsednika za bezbednost Stiven Hadli ili bivši senator Džim Talent. Kin je na Tviteru napisao da on neće biti deo nove administracije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja