POSLE 15 GODINA SAM NORMALAN ČOVEK Ispovest vatrogasca heroja kome je u užasnom požaru izgorelo lice
Foto: Printscreen YT

Istorijska transplantacija lica

POSLE 15 GODINA SAM NORMALAN ČOVEK Ispovest vatrogasca heroja kome je u užasnom požaru izgorelo lice

Planeta -

Američki vatrogasac kome je tačno pre godinu dana urađena transplantacija lica kaže da se danas konačno oseća kao normalan čovek.

Patrik Hardison, 42- godišnjak iz države Misisipi, zadobio je grozne povrede još 2001. godine kada je iz kuće koja gori spasio ženu. Njegovo lice tada je potpuno izgorelo pošto se na njega srušio plafon.

Međutim, tačno pre godinu dana, Hardison je podvrgnut transplantaciji lica. U operaciji koja je trajala više od 26 sati njegovo izgorelo lice zamenjeno je s licem 26-godišnjeg bicikliste iz Njujorka.

Hardison je juče na konferenciji za novinare opisao šta je proživljavao poslednjih 15 godina.

"Došao sam ovde kako bih svima pokazao da postoji nada za normalnim životom čak i posle grozne nesreće koja me zadesila. Ponosan sam što ću svoju priču podeliti s ostalim povređenim vatrogascima, policajcima, vojnicima...", započeo je svoju priču Hardison.

" Pretpostavljam da vas sve zanima kako se osećam. Da vam iskreno kažem, osećam se sjajno. Prošao sam težak i neverovatan put poslednjih godina, ali posle svega mogu da vam se pohvalim da se vratio stari Patrik. Moj oporavak je bio dug i težak, ali da mi neko pruži priliku da ga opet prođem, pristao bih bez razmišljanja!", kaže on.

Njegova najveća pobeda je činjenica da može da uživa sa suprugom i decom u svim aktivnostima.

"Evo, nedavno smo bili u Diznilendu. Čak sam i plivao u bazenu, prvi put posle 15 godina", priča.

Kaže da je počeo da trepće i da mu se vid drastično poboljšao. Čak može da vozi automobil...

"Na ulici više ne bulje u mene. Opet sam postao normalan čovek i to je sjajno! Moj život se totalno promenio, pa čak i poboljšao", nastavlja svoju ispovest.

Hirurg Eduardo Rodrigez, čovek koji je bio na čelu celog tima, rekao je da je oduševljen Patrikovim oporavkom.

"Ovo je iznad svih naših očekivanja", rekao je.

Inače, Hardison je dobio lice od nesrećnog muškarca koji je u Njujorku poginuo pošto ga je na pešačkom prelazu udario automobil. Ubrzo ga je bolnica u Njujorku označila kao potencijalnog donora, a majka nesrećnog mladića nije se protivila budući da je njen sin oduvek želeo da bude vatrogasac.

(Jutranji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track