DEMONSTRANTI U NJUJORKU ŽESTOKO OPTUŽUJU: Soroš i Obama organizovali puč u Ukrajini
Foto: Reuters

Žele da prenesu istinu o Ukrajini

DEMONSTRANTI U NJUJORKU ŽESTOKO OPTUŽUJU: Soroš i Obama organizovali puč u Ukrajini

Planeta -

Aktivisti su nekoliko sati u centru Njujorka, kao i u drugim američkim gradovima delili materijale u kojima se navodi da je promena vlasti u Ukrajini bila izvedena uz neposrednu podršku milijardera Džordža Soroša i administracije 44. predsednika SAD Baraka Obame.

Organizatori događaja su predstavnici međunarodnog Šilerovog instituta. Oni su objasnili da su okupili ljude na Menhetnu u okviru kampanje za upoznavanje Amerikanaca sa realnom situacijom u Ukrajini na godišnjicu „Majdana“.

„Podelili smo sigurno nekoliko stotina naših listova“, rekla je predstavnica Šilerovog instituta Dajan Ser.

U dokumentu se navodi da je promena vlasti u Ukrajini — puč koji su izveli neonacisti. Napominje se da je Viktorija Nuland, dok je bila pomoćnica državnog sekretara SAD za Evropu u Evroaziju, izjavila da je uoči smene vlasti u Ukrajini bilo aktivno više od 2.000 nevladinih organizacija koje su formirale javno mnjenje zemlje. Od 1991. godine Amerika je poslala pet milijardi dolara, kako je navela Nulandova, da se u Ukrajini uspostavi „demokratsko društvo“.

Istovremeno, slična akcija je održana u Bostonu, Hjustonu, kao i prestonici Nemačke, Berlinu, ispričala je ona. Prema rečima Serove, aktivisti nameravaju da prenesu svetu „istinu o tome što se desilo u Ukrajini pre tri godine“, jer u SAD situacija može da se razvija po sličnom scenariju.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track