PRVI PUTINOV POTEZ POSLE TRAMPOVOG RAKETIRANJA: Uskoro jačanje sirijske PVO
Foto: AP

I sami da se brane

PRVI PUTINOV POTEZ POSLE TRAMPOVOG RAKETIRANJA: Uskoro jačanje sirijske PVO

Planeta -

MOSKVA - Sistem sirijske protivvazdušne odbrane biće uskoro ojačan kako bi zaštitila najvažnije infrastrukturne objekte, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"U bliskoj budućnosti biće preduzete mere kako bi zaštitili najslabiji objekti sirijske infrastrukture, ojačala i podigla efikasnost sirijske protivvazdušne odbrane", rekao je Konašenkov.

Kako je objavio Kremlj, naređenje za jačanje ruskog vojnog kontigenta u Siriji može da naredi jedino vrhovni komadant oružanih snaga, odnosno predsednik Vladimir Putin.

"Pravila prisutnosti i snaga naše vojske (u Siriji) određuje ministarstvo odbrane na osnovu instrukcija vrhovnog komandanta", izjavio je za medije portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje da li će posle napada SAD na sirijsku vazduhoplovnu bazu Rusija pojačati vojno prisustvo u toj državi. Peskov je podsetio da su ruske vojne snage u Siriji bile raspoređene legalno, na osnovu dogovora sa Damaskom, kako bi pomogle snagama vlade Sirije da se izbore sa teroristima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SE RUSIJA I SAD SPREMAJU ZA 3. SVETSKI RAT? Tramp i Putin jačaju nuklearno oružje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track