(VIDEO) PUTIN: Turski vrh je liznuo Amerikancima jedno mesto, ne znam da li je to dobro
Foto: Printscreen RT

Bez dlake na jeziku

(VIDEO) PUTIN: Turski vrh je liznuo Amerikancima jedno mesto, ne znam da li je to dobro

Planeta -
Rušenje ruskog aviona bilo je neprijateljski čin, a Ankara sada predlaže ideje koje nemaju veze s međunarodnim pravom

Na niz pitanja novinara o tome šta će se dogoditi s rusko-turskim odnosima, da li prekinuti sve dobre odnose s turskim narodom, predsednik Rusije Vladimir Putin je na današnjoj maratonskoj konferenciji za novinare ponovio da je rušenje ruskog vojnog aviona bio neprijateljski akt Turske.

"Naši ljudi su poginuli", ozbiljno je rekao i dodao da je Turska pokušala da se sakrije iza NATO.

"Ako je neko iz turskog rukovodstva rešio da lizne Amerikancima u jedno mesto, ja ne znam da li je to dobra odluka ili ne", kazao je Putin dodajući da Ankara predlaže ideje koje nemaju veze s međunarodnim pravom.

"Šta su mislili, da ćemo pobeći odande? Rusija nije takva zemlja. Sada tamo stoji S-400. Ako je ranije turska avijacija narušavla vazdušni prostor, neka sad poleti", dodao je.

Foto: Printscreen RT

"U Turskoj se dešava puzeća islamizacija, od koje bi se (otac moderne turske države Kemal) Ataturk verovatno prevrnuo u grobu. Turska nije postigla svoje ciljeve, ali je zaoštrila situaciju", ocenio je Putin dodajući da je na međudržavnom nivou saradnja s Ankarom gotovo nemoguća, ali da će na humanitarnom planu biti nastavljena.

"Sa aktuelnim rukovodstvom Turske skoro je nemoguće dogovarati se", dodao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track